Annonce
Assens

Assens kan være utrolig stolt af Toldstrup

Henning Sander Andersen. Arkivfoto: Martin Kloster
Annonce

Assens kan være utrolig stolt af Toldstrup, men det er man åbenbart ikke på Museum Vestfyn, når man ikke vil assistere Toldstrupselskabet med at have så meget spændende fra besættelsen som muligt.

Eller har det noget med misundelse at gøre, fordi Toldstrupmuseet er blevet kendt og har mange besøgende – ikke mindst i år, da vi fejrede 75-året for befrielsen?

Historie er desværre ikke den store interesse for mange mennesker nu om dage, men Toldstrup var chef for de mange frihedskæmpergrupper i Jylland, der modtog ”hvad der kom fra himlen ned” – altså containere, der af R.A.F-fly blev kastet ned med faldskærme og indeholdt utroligt meget vigtigt for vores frihedsbevægelse; våben, ammunition og sprængstof og så videre. Så det kunne ikke være mere vigtigt, end det var.

Man gjorde det så godt, at Toldstrup og hans folk blev berømte i den frie verden, for hvor man generelt i Europa måtte regne med at miste 50 procent af det nedkastede, var det i Jylland kun 20 procent, så Toldstrup efter befrielsen blev tildelt fire udenlandske ordener.



Assens kan være utrolig stolt af Toldstrup, men det er man åbenbart ikke på Museum Vestfyn, når man ikke vil assistere Toldstrupselskabet med at have så meget spændende fra besættelsen som muligt. Eller har det noget med misundelse at gøre, fordi Toldstrupmuseet er blevet kendt og har mange besøgende – ikke mindst i år, da vi fejrede 75-året for befrielsen

Henning Sander Andersen


Vi havde mange helte under besættelsen, og desværre skete der også meget sørgeligt blandt de tapre frihedskæmpere, hvor man lige har mindet den tapre Hvidstensgruppe, der desværre blev afsløret af Gestapo.

Men frihedsbevægelsen var utrolig vigtig for os, så vi fik 29. august 1943, der gjorde, man i den frie verden blev klar over, vi bestemt ikke var de radikales tyskervenner, som Scavenius havde fået dem til at tro med sin vanvittige ”tiltrædelseserklæring”, da han afløste Munch som udenrigsminister, hvor han roste tyskerne til himlen.

Så ville det så ikke være det rette sted at en container stod hos Toldstrup?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce