Annonce
Assens

Assens Fjernvarme har taget 'første spadestik' i drømmen om at få billig varme mod nord: Økonomien er god for alle parter

Formand for Assens Fjernvarme, Søren Edlefsen, kan se et stort potentiale i at få Aarup og omegn med på fjernvarmenettet. Foto: Sandra Goldek
I lang tid har Assens Fjernvarme gerne villet udvide forsyningsområdet mod Aarup. Den drøm er nu et skridt tættere på, da Aarup har vist interesse for at komme med på fjernvarmenettet. Nu er projektforslaget klar til behandling i Assens Kommune.

Assens/Aarup: - Om halvandet år kan vi begynde at forsyne de første, og om fire år skulle alle gerne være med, hvis det bliver til noget, lyder det fra direktør for Assens Fjernvarme, Marc Roar Hintze.

Han taler om det område og de samlet set 1800 potentielle fjernvarmetilslutninger af huse, som Assens Fjernvarme har planer om at forsyne inden for en overskuelig årrække.

Man har tidligere undersøgt muligheden for at få Aborg, Lundager, Sandager, Salbrovad, Barløse og Turup med, men der var ikke tilstrækkeligt med opbakning til projektet, og derfor blev beslutningen udskudt.

Annonce

Aarup vil være med

Men i mellemtiden er der sket ting og sager, som kan få drømmen om et bredere forsyningsområde til at gå i opfyldelse.

- Der er sket det, at Aarup nu har vist interesse for at komme med på fjernvarmen, og det gør en stor forskel, da der bor mange mennesker i Aarup, som lige nu fyrer med naturgas, siger direktøren.

Aarup er altså det store trækplaster, og flere af de små landsbyer, som ligger mellem Assens og Aarup bliver også koblet på fjernvarmeledningen, hvis planen lykkes. Det drejer sig om Aborg, Lundager, Turup, Ørsted og Skydebjerg samt en afgrening til Salbrovad, Sandager og Barløse.

Marc Roar Hintze har tidligere udtalt, at projektet vil koste i omegnen af 100 millioner kroner, men at det er en god investering.

Annonce

Naturgas- og oliefyr skal skrottes

Formand for Assens Fjernvarme, Søren Edlefsen, hilser det nye projekt velkommen.

- Der er flere grunde til, vi er interesserede i at grave en fjernvarmeledning til Aarup. Regeringen har meldt ud, at alle olie- og naturgasfyr skal udfases inden 2030 og erstattes med for eksempel jordvarme, varmepumper eller fjernvarme.


Når vi kigger ind i den lille krystalkugle, så er det økonomien i det, der trækker. Vi tjener penge, og forbrugerne tjener også penge.

Søren Edlefsen, formand Assens Fjernvarme


- Beboerne i området har også henvendt sig til os og spurgt, om vi kan levere fjernvarme ud til dem. Det vil vi gerne, fordi der er økonomi i det, og vi vil gerne være med i den grønne omstilling, forklarer Søren Edlefsen.

Hvis det lykkes at få koblet de mange nye forbrugere på nettet, vil det tilmed resultere i en billigere varmepris for alle. Det sker, da man så er flere til at betale de faste omkostninger til fjernvarmen. Søren Edlefsen regner med, at prisen det første år vil falde med 300 til 400 kroner årligt per husstand.

- Når vi kigger ind i den lille krystalkugle, så er det økonomien i det, der trækker. Vi tjener penge, og forbrugerne tjener også penge. Samtidig vil vi gerne tilbyde en grøn varmeløsning, som regeringen siger, fortæller Søren Edlefsen.

Han oplyser, at der i en periode på 10 år vil være en udgift til transmissionsledningen, som de nye forbrugere i de nævnte byer selv skal betale. Det kommer til at koste 24 kroner per kvadratmeter om året. For et standardhus på 130 kvadratmeter vil der således være et ekstra tillæg på cirka 3000 kroner om året.

Assens Fjernvarme har indsendt et projektforslag til kommunen, som skal behandles i den kommende tid.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce