Annonce
Indland

Assens-borgmester kræver udligningsreform: - Hvis pengene til sundhed ikke er der, så hører de fra os

Søren Steen Andersen /V), borgmester i Assens Kommune, råber på en udligningsreform i forbindelse med regeringens sundhedsudspil. Foto: Peter Leth-Larsen

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V) mener, at det er utilstrækkeligt at give kommunerne et fast beløb til sundhed, hvis ikke kommunernes økonomi også bliver løftet gennem en udligningsreform.

Hvis kommunerne i fremtiden skal løse flere sundhedsopgaver, er det afgørende, at regeringen får en udligningsreform på plads.

Det mener Søren Steen Andersen (V), som er borgmester i Assens Kommune. Ifølge ham har Assens og de øvrige fynske kommuner i forvejen svært ved at finansiere kernevelfærd, fordi statens skæve udligning af kommunernes økonomi ikke kommer Fyn til gode.

Hvis det ikke ændrer sig, frygter han, at de kommende sundhedsopgaver, regeringen med sit nye sundhedsudspil vil have kommunerne til at løse, vil blive ringere i fynske kommuner end i visse andre dele af landet.

- Man forventer, at der kommer en ensartethed i behandling og sundhedssatsninger, og det har længe været et mantra. Det skal nu udføres blandt andet ved hjælp af kommunerne og til dels ved hjælp af flere penge. Men det er ikke nok. Det er dødeligt nødvendigt med en udligningsreform, der kører parallelt med det her. Hvis vi er i samme skabelon økonomisk, som vi er i dag, så kan vi ikke tilbyde vores borgere samme sundhed som andre kommuner, og vi kan ikke tage penge fra børn eller fra de ældre, forklarer han.

Annonce

- Økonomi er alt

Han anerkender, at regeringen har afsat en pose penge til sundhedsopgaverne i kommunerne, men påpeger, at kommunerne før har modtaget for få penge, når de har skullet løse nye opgaver.

- Det er et problem, at kommunerne er underkompenserede for opgaver, de har modtaget. Og vi forventer, at man bliver fuldt ud kompenseret. Økonomi er alt i forhold til det her, siger Søren Steen Andersen.

Han slår dog ikke umiddelbart ned på det konkrete beløb, regeringen vil afsætte i form af en såkaldt nærhedsfond, og som i udspillet lyder på seks milliarder.

- Jeg hører, at det er nok, og så forventer jeg også det. Fra modsat hold kan man så forvente, at vi er stærkt fokuserede på, at pengene er der alle sammen, og hvis ikke de er det, så hører de (regeringen, red.) fra os, siger han.

Søren Steen Andersen understreger, at han ser på sine partifællers sundhedsudspil med et åbent sind - så længe pengene kommer på plads.

- Nu er opgaven at få det bedste ud af det, få skabt nogle gode samarbejdsrelationer og være der for borgerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce