Annonce
Assens

Assens afslører 1600 fiskepladser i hele landet: Der er både noget for erfarne lystfiskere, børnefamilier og turister

Det nye, nationale kyst- og lystfiskercenter i Assens har udviklet en tjeneste, der peger på et hav af gode fiskesteder i Danmark. Foto: Martin Kloster/Fishingindenmark.info.
Så er det blevet nemmere at finde de gode fiskesteder i Danmark. En ny hjemmeside om lystfiskeri er blevet lanceret fra Assens med afsæt i, at Assens Kommune fik opgaven med at føre en ny national lystfiskerstrategi ud i livet. Men der mangler endnu en app.
Annonce

Assens: Torsdag morgen klokken 7 blev en ny, national fiskeriplatform "kastet" ud til alle interesserede.

Den hedder fishingindenmark.info, den har kostet omkring en million kroner at producere og er en direkte udløber af, at Assens Kommune påtog sig rollen med at føre den nationale lystfiskerstrategi ud i livet tilbage i 2018.

En del af strategien bevirkede, at der skulle laves en formidlingsdel. Hjemmesiden skal derfor være med til at gøre fiskeri mere tilgængeligt for både erfarne lystfiskere og nybegyndere, skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Der er foreløbig tale om en hjemmeside og ikke en app til mobilen. Projektchef hos Lystfisker Danmark, Arne Kvist Rønnest, erkender, at det måske skulle have været den anden vej rundt: En app først og fremmest og så en hjemmeside.

- Hvis man tager sitet, vi har udarbejdet, har vi udarbejdet det fra starten med tanken på, at den skulle være god at se på en tablet og mobilen, forklarer han.

Hvorfor er det ikke gjort omvendt, app'en først, folk bruger jo deres mobiler?

- Du har en pointe i det. Det kunne godt være, vi ville have lavet rækkefølgen omvendt, hvis vi kunne gøre det om. Men hvis du bruger hjemmesiden i dag på din telefon, så har den en kvalitet som om, det var en app. Vi synes selv, den er flottere i mobilversionen, end når vi ser den på en fuld skærm, svarer Arne Kvist Rønnest.

Produktionen med siden har ifølge Arne Kvist Rønnest kostet omkring en million kroner, og den er man faktisk kommet i mål billigere, end man regnede med. Derudover kommer den løn, som er betalt til projektlederen bag siden og Arne Kvist Rønnests løn i forbindelse med arbejdet.

Der kommer dog en app. Arne Kvist Rønnest regner med, den kan kommer 1. juni, siger han.

Annonce

Svært at google frem

Hjemmesiden er den første af sin art i Danmark, hvor Vanddanmark bliver samlet ét sted, påpeger Assens Kommune i presseskrivelsen.

På hjemmesiden kan man blive klog på, hvor der findes gode fiskepladser, få viden om fiskearterne og stederne generelt. Man kan i alt finde 1.600 fiskepladser i hele Danmark på et interaktivt kort. Den henvender sig både til erfarne lystfiskere, børnefamilier og turister.


Det er et godt puslespil, vi har lagt, hvor vi har screenet, hvad der findes af beskrivelser rundt omkring. Og så har vi så selv taget trækket med at dække det, der manglede.

Arne Kvist Rønnest, projektchef for Lystfisker Danmark.


Noget kunne dog indtil videre tyde på, at hjemmesiden skal optimeres hos søgetjenesten Google. Googler man umiddelbart for eksempel på "lystfiskeri i Danmark", så er det ikke den nye side, der springer frem som det første i "søen" af sider. Det er derimod siden lystfiskeridanmark.dk. Googler man "fishing in Denmark" er siden - indtil videre - også fraværende i de første mange søgeresultater.

Annonce

Hemmelige steder

Al den viden, der er at finde, er ikke viden, folkene bag har haft oppe i hovedet selv, siger Arne Kvist Rønnest. Den er også baseret på oplysninger, der er fundet via andre lystfiskerfora.

Lystfiskerstrategi

  • I finansloven fra 2018 blev der sat 32 mio. kr. af til etablering af et nationalt center for kyst- og lystfiskerturisme over de kommende fire år. Det blev i aftalen bestemt, at det skal placeres i Assens Kommune. 22 mio. kr. af de 32 mio. kr. går specifikt går til selve centret, mens det resterende er til bl.a. markedsføring, en digital platform og formidling. Det er heri, at hjemmesiden fishingindenmark.info indgår ud af et samlet beløb til formidlingsdelen på. Den samlede bevilling til den digitale platform er på seks millioner kroner.

- Det er et godt puslespil, vi har lagt, hvor vi har screenet, hvad der findes af beskrivelser rundt omkring. Og så har vi så selv taget trækket med at dække det, der manglede, fortæller han.

Den nye hjemmeside for lystfiskeri i Danmark ser sådan ud. Foto: Fra fishingindenmark.info

- Så er alle pladser observeret?

- Nej, overhovedet ikke. Det er så fantastisk med det her land, at vi har 8-10.000 kilometer kyststrækning. Så i virkeligheden er der masser og masser derude. Så er der stadigvæk små spots rundt omkring, som danske lystfiskere har som deres små, hemmelige pladser. Det har vi det helt fint med. Sådan skal det være, svarer Arne Kvist Rønnest.

Arne Kvist Rønnest. Arkivfoto: Martin Kloster
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce