Annonce
Udland

Assad: Syrien vil konfrontere tyrkisk offensiv

Ozan Kose/Ritzau Scanpix
Syrien vil tage "alle legitime midler" i brug mod den tyrkiske offensiv, siger præsident Assad.

Syrien vil besvare den tyrkiske offensiv i det nordøstlige Syrien med "alle legitime midler". Det siger den syriske præsident, Bashar al-Assad, torsdag.

- Vi vil besvare og konfrontere den i alle dens former hvor som helst i Syrien med brug af alle legitime midler, vi har til vores rådighed, siger præsidenten.

Det er Assads første offentlige udtalelse, siden hans styre i weekenden indgik en aftale med kurdiske styrker i det nordøstlige Syrien om at sende regeringssoldater til regionen.

Tyrkiske soldater og allierede syriske oprørere rykkede i sidste uge ind i det nordøstlige Syrien i en offensiv mod kurdiske styrker i regionen.

Siden da er snesevis af både militante og civile blevet dræbt. Omkring 300.000 mennesker er flygtet fra deres hjem, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR).

SOHR følger gennem et netværk af kilder og aktivister situationen i Syrien fra et kontor i Storbritannien.

Kurderne har i de seneste år kontrolleret grænseområderne, der støder op til Tyrkiet.

Tyrkiet betragter den kurdiske YPG-milits og andre kurdiske styrker som terrorister med forbindelse til det forbudte kurdiske arbejderparti PKK.

USA's præsident, Donald Trump, har trukket de amerikanske soldater ud af det nordøstlige Syrien, hvor de i flere år har støttet kurdiske styrker i kampen mod Islamisk Stat.

Det fik de syriske kurdere til at indgå en aftale med Assads regering, som har sendt soldater nordpå for at stoppe den tyrkiske fremmarch.

Den syriske regeringshær indsættes blandt andet i de vigtige grænsebyer Manbij og Kobani.

Også Rusland, der er på præsident Assads side i krigen, har sendt forstærkninger til området.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce