Annonce
Fyn

Luften er 30 grader varm og asfalten er 170: - Vi drikker litervis af vand

Asfalten er mellem 160 og 170 grader varm, når den bliver lagt. Sjakket kan derfor ikke arbejde i korte bukser. Foto: Peter Krogh Frausing
Mens temperaturerne nærmer sig 30 grader, er mange fynboer søgt mod kysten, hvor man kan være heldig at fange en let brise. Nogen må dog holde ud og passe deres arbejde. Her kan du møde et par stykker.

Varme dage: Fredag morgen triller en grøn skraldebil rundt i gaderne i den lille by Aunslev på Østfyn. Det er en varm morgen, og de fleste har ikke begivet sig udenfor endnu. Mange er nok også på ferie og ligger på strande rundt omkring.

Skraldespandende står sirligt placeret ved fortorvet ved de forskellige boliger på Åløkkevej, hvor skraldebilen kører forbi. Og den er ikke til at tage fejl af.

Den trækker nemlig en sur dunst bag sig af husholdningsaffald, som netop er blevet lukket ud af de steghede skraldespande.

Annonce
Skraldespandende lugter ikke så godt, og der er flere mider i end der plejer, konstaterer Svend-Erik Hansen. Foto: Peter Krogh Frausing

- Selvfølgelig lugter det lidt ekstra, når det er så varmt. Der er også flere mider, og det er ikke spor lækkert, siger skraldemanden Svend-Erik Hansen og minder om, at der ikke er nogen perfekt sæson at være skraldemand på.

Sammen med kollega Henrik Olsen har han siden klokken 6 fredag morgen hentet restaffald og kompost i rå mængder.

Godt nok er temperaturen 25 grader, men det har ikke sænket deres tempo.

Skraldemændene Henrik Olsen og Svend-Erik Hansen tømmer skraldespanene trods den stegende varme. I dag kører de i Aunslev for firmaet Reno Fyn. Foto: Peter Krogh Frausing

- Vi har tilsammen 40 års erfaring, så det skal skam gå hurtigt. Så kan vi også komme hjem og knappe en bajer op, inden Tour de France slutter for i dag, griner Henrik Olsen.

Lange bukser på

Mens de østfynske skraldemænd har været heldige at kunne trække i shorts, står det anderledes til på Allégade i Odense.

Her arbejder et sjak på seks asfaltarbejdere med at asfaltere en cykelsti.

Michael Bastrup og hans sjak på 6 personer asfalterer en cykelsti på Allégade, inden de nu kan gå på velfortjent ferie. Foto: Peter Krogh Frausing

- Asfalten er mellem 160 og 170 grader varm, så det går ikke, at vi arbejder i shorts eller bar overkrop. Men hold op, det er varmt. Vi drikker litervis af vand, så vi ikke dejser om, fortæller sjakleder Michael Bastrup.

Sjakket mødte ind klokken 6.30, og omtrent fire timer senere er de færdige med at asfaltere dagens strækning.


Asfalten er mellem 160 og 170 grader varm, så det går ikke, at vi arbejder i shorts eller bar overkrop. Men hold op, det er varmt. Vi drikker litervis af vand.

Michael Bastrup


- Selvom det er varmt, så klør vi bare på. Os, som arbejder på cykelstien, skal på ferie nu, så om lidt kører vi ud på Banjos og spiser smørrebrød. Det ser vi frem til, fortæller Michael Bastrup.

Han sidder og udfylder det sidste papirarbejde i sin bil. Men ikke engang her kan han få en pause fra varmen. Bilens aircondition er nemlig gået i stykker.

Annonce

Kysterne vinder

I ishuset ved Skovsøen søger forpagteren Sebastian Alnor ly under en ventilator, mens han nyder et stille øjeblik.

Han åbnede biksen blot en halv time forinden, og selvom folk allerede er begyndt at hente isvafler, er der ikke rigtig travlt endnu.

I ishuset ved skovsøen holder forpagteren Sebastian Alnor skansen. Mange af kunderne er dog søgt mod strandene, hvorfor han ikke har lige så travlt som om foråret. Foto: Peter Krogh Frausing

- Egentlig har jeg mest travlt i foråret. Om sommeren arbejder der fire-fem personer her, mens vi om foråret er  seks-syv stykker. Jeg tror, det skyldes, at folk søger mod kysterne, når det er så varmt. Derfor står jeg også alene i ishuset om formiddagen, fortæller forpagteren.

Han har arbejdet i ishuset i knap 14 år, og derfor tænker han ikke så meget over varmen. Det er måske et spørgsmål om tilvendelse, konkluderer han.

- Når å-farten ligger til, kommer der en flok kunder hver gang. Det hjælper på salget. Men ellers er der jo ikke mange i den her ende af byen i sommermånederne.

Hvor længe ishuset holder åbent i år kommer til at afhænge af, om folk skal arbejde hjemmefra i efteråret. Foto: Peter Krogh Frausing

Sebastian Alnor har endnu ikke besluttet, hvornår ishusets sæson skal slutte i år. Det kommer til at afhænge af corona-restriktioner.

Når folk arbejder hjemmefra, har han nemlig oplevet, at folk oftere kommer forbi efter en isvaffel eller en kop kaffe.

Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for ulovlig markedsføring af flere varer

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce