Annonce
Kerteminde

Asfalt eller brosten?: Beslutningen er truffet, men borgerne må ikke vide noget - før Realdania giver lov

Hvordan belægningen bliver på renæssancehavnen er stadig hemmelig for Kertemindes borgere. Arkivfoto
Kertemindes Kommunes borgere må gå på weekend uden at vide, om brostenene bliver liggende, skal udskiftes eller simpelthen får en gang asfalt. Borgmesteren vil ikke oplyse noget endnu.

Kerteminde: Beslutningen er truffet, men den er stadig hemmelighed.

Kertemindes borgere må gå på weekend uden at vide, om der skal en ny belægning på Renæssancehavnen eller ej.

Borgmester Kasper E. Olesen (S) vil nemlig endnu ikke oplyse om, hvad politikerne besluttede sig for på økonomiudvalgsmødet onsdag aften.

Her skulle udvalgets politikere tage stilling til, om de eksisterende brosten skal blive liggende, om der skal lægges nogle nye, stokhuggede brosten, eller om det simpelthen bliver et "det bliver aldrig godt med de brosten, vi asfalterer det."

Torsdag morgen kunne borgmesteren fastslå, at udvalget er nået til enighed, men det er besluttet, at de første, der skal informeres om, hvad politikerne har valgt at gøre, er Realdania. Og Realdania skal have afgørelsen direkte fra Kerteminde Kommune.

- Vi synes, at Realdania skal have oplysningen fra os først, inden de læser om det i medierne. Det er mest respektfuldt, understregede borgmesteren torsdag.

Det var Realdania, der var med til at finansiere Renæssancehavnen, da den blev etableret i 2013, og Realdania har på forhånd givet tilsagn om, at hvis politikerne vælger de nye stokhuggede brosten, vil der følge to millioner kroner med til finansieringen af belægningen.

Fredag eftermiddag var avisen igen i kontakt med borgmesteren, der endnu ikke var klar til at fortælle, hvad økonomiudvalget besluttede onsdag.

- Men vi regner med, at der kommer en pressemeddelelse ud om vores beslutning på den anden side af weekenden, lover Kasper E. Olesen.

Avisen har været i kontakt med flere medlemmer af økonomiudvalget, der alle fortæller, at udvalget er blevet enige om at holde tand for tunge, indtil Realdania er informeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce