Annonce
Nordfyn

Asbest giver højere husleje

Ekstraregning for gamle asbestlofter i nyt seniorbofællesskab. - Kommunen burde betale, siger beboerne

Annonce

OTTERUP: Sundhedsskadelig asbest skal væk med de 40 år gamle lofter. Før kan 38 beboere i det nye seniorbofællesskab Elmehaven ikke flytte ind.

Sammen med et overophedet byggemarked og højere lønninger til håndværkerne er asbesten med til at fordyre ombygning og renovering af det tidligere plejehjem Elmegården i Otterup. Udgiften er anslået til en lille halv mio. kroner i de 10 bygninger, som i slutningen af året danner rammen om bofællesskabet.

- Huslejen bliver cirka 1000 højere pr. måned end på Sletten (fire år gammelt nybygget seniorbofællesskab på Strandvejen, red). Samtidig er projektet skåret ned med fire boliger til enlige. De bliver for dyre i et i forvejen stramt budget til ombygningen, konstaterer Per Brix Jensen, formand for bofællesskabets byggeudvalg.

Annonce

Kommune bør betale

Otterup Kommune solgte i fjor bygningerne til boligselskabet L.A.B. Fyn for 11 mio. kroner. Beboerne mener, at kommunen solgte for dyrt, at nuværende Nordfyns Kommune bør betale udgiften for at fjerne asbestlofterne og ikke boligselskabet L.A.B. Fyn, der står bag beboernes kommende huslejer på mellem 4500 og 6500 kroner om måneden.

- Var det en privat person, der som sælger undlod at oplyse om fejl og mangler, så ville vedkommende få et større erstatningskrav. Eller blive tvunget til at give afslag i salgsprisen, siger en skuffet Per Brix Jensen.

Borgmester Bent Dyssemark (V) ser ingen mulighed for at komme beboerne til hjælp. Han har for nylig holdt møde med L.A.B Fyn sat over for den stramme økonomi i det kommende almennyttige byggeri på 22 boliger med fælleshus.

Annonce

Under huslejeloftet

- Kommunen solgte under vurderingssummen, som på det tidspunkt var 12 mio. kroner. Samtidig holder vi os stadig under huslejeloftet pr. kvadratmeter for almennyttigt byggeri, fremhæver borgmesteren.

Han understreger, at boomet i byggesektoren smitter af på udgifterne til byggeriet.

- Det er blevet meget dyrere at bygge. Vi forventede udgifter på 17-18 mio. kroner, men i dag koster det samme byggeri omkring 23 mio. kroner. Samtidig er renten steget én procent, bemærker borgmesteren.

Kommunalbestyrelsen vedtog for nylig en lovpligtig bevilling på 2,4 mio. kroner til Landsbyggefonden. Den er baseret på en forhøjet byggesum på i alt 34 mio. kroner for Elmehaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce