Annonce
Faaborg-Midtfyn

Artons bumlede vej til huen: Skulle have 4 i sidste eksamen

Arton Bobi klarede den i sidste øjeblik.
Faaborg Gymnasium var proppet med smilende studenter, da de alle onsdag fik hue på. Arton Bobi havde lidt ekstra at smile af. Presset var stort før sidste eksamen.

Faaborg: Arton var presset til det allersidste. Da de skriftlige eksamenskarakterer for eleverne på Faaborg Gymnasium blev offentliggjort i mandags, var der stadig tvivl om, hvorvidt den 210 cm lange dreng ville få huen.

Derfor var han nervøs i dagene på til eksamen:

- Det var bare noget lort. Jeg var virkelig i tvivl om, om jeg overhovedet skulle tage til eksamen i dag. Jeg var lige ved at give op, sagde han.

Men sådan skulle det ikke være. Arton valgte at tage af sted og forsøge at score en karakter, der ville berettige ham til en hue. Det gjorde han. Arton fik syv. Det var en nyhed, der kom som en stor overraskelse for ham, og han blev straks rørt.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har grædt, men det gjorde jeg i dag. Det var så vildt. Jeg troede jo ikke, jeg skulle have hue på i dag, sagde han.

Annonce

Klarede den trods alt

Den store dreng har igennem alle årene haft det svært på gymnasiet. Det var bare ikke noget for ham, og han havde utroligt svært ved at finde motivationen til at studere.

- Jeg gad simpelthen ikke, når jeg kom hjem fra skole. Jeg vidste næsten fra starten, at det ikke var mig, og jeg var meget tæt på at droppe ud i 2.G og starte på noget andet.

Arton har haft en meget svær tid med at finde ud af, hvad han skulle med sit liv. Hvis han droppede ud af gymnasiet, hvad skulle han så lave? Derfor valgte han at bide i det sure æble.

- Jeg tænkte, at det bare var et par år, jeg skulle overstå. Så jeg gjorde det bare.

Arton var onsdag lykkelig for sin hue, og glad for at han tog beslutningen om at komme igennem sin uddannelse. Han tror på, at han kan, når han vil, og det gjorde dagens eksaminatorer også.

- De gav mig syv-tallet og sagde, at de vidste, at jeg havde det i mig, hvis bare jeg ville. Og jeg ved selv, at jeg kan. Gymnasiet var bare ikke det rigtige for mig.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce