Annonce
Sport

Arsenals superduo sørger for sejr i første hjemmekamp

David Klein/Reuters
Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang scorede målene for Arsenal i 2-1-sejren over Burnley.

Arsenal har fået en optimal start på Premier League-sæsonen.

Lørdag eftermiddag hev holdet fra det nordlige London endnu en smal sejr i land, da det besejrede gæsterne fra Burnley 2-1 på Emirates Stadium.

Som så ofte før var det angriberne Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang, der sørgede for de tre point.

I sidste uge vandt Arsenal ude over Newcastle i sæsonpremieren, og Unai Emerys tropper har derfor maksimumpoint efter de to første kampe.

- Vi er startet med to sejre. I sidste sæson startede vi med to nederlag. Hver kamp er en udfordring, men vi er glade for de seks point. Næste uges kamp mod Liverpool bliver en stor udfordring, siger Emery ifølge Reuters.

Kampen lørdag var den første på hjemmebane i denne sæson og samtidig den første i Arsenal-trøjen for den tidligere Chelsea-spiller David Luiz.

Han var med fremme på et hjørnespark efter det første dusin minutter, men det var holdkammeraten Lacazette, der stjal fokus.

Den franske angriber viste sin stærke fysik, da han holdt sin direkte oppasser væk og liggende sendte bolden mellem benene på en ellers stærkt spillende Nick Pope.

Scoringen skabte selvsagt glæde på lægterne, men den slog ikke Burnley ud.

Gæsterne havde optræk til flere muligheder, og med to minutter til pausen lykkedes det at udligne til 1-1, da bolden lidt tilfældigt havnede hos en fri Ashley Barnes i feltet.

Udsigten til point blev noget mere dyster efter pausen, hvor Arsenal trykkede på. Nick Pope holdt bolden ude af nettet ad flere omgange, men han var ikke i nærheden af Aubameyangs forsøg midtvejs i anden halvleg.

Gaboneseren trak ind i banen og smækkede med stor kraft bolden ind ved nærmeste stolpe til 2-1.

Med små 20 minutter igen fik Arsenals Sead Kolasinac en stor applaus, da han blev skiftet ind.

Forsvarsspilleren blev sammen med holdkammeraten Mesut Özil forsøgt røvet af en bevæbnet bande i slutningen af juli. Lørdagens kamp var hans første i denne sæson.

Burnley sværmede i momenter om Arsenals felt, men de tre point forblev hjemmeholdets.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce