Annonce
Sport

Arsenal dummer sig mod oprykker og misser tredjeplads

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Arsenal havde tredjepladsen at spille for, men skuffede stort på udebane mod Sheffield United.

Storklubben Arsenal har fortsat problemer med at ramme en kontinuerlig stime af gode resultater.

Ikke siden de to første runder har holdet prøvet at vinde to ligakampe i træk, og mandag endte det i en skuffelse, da udekampen mod oprykkeren Sheffield United sluttede med et nederlag på 0-1.

Arsenal kunne med en sejr ellers avancere til tredjepladsen, men ligger i stedet på femtepladsen med 15 point for 9 kampe. Sheffield United har nu 12 point som nummer 9.

Arsenal spillede tamt, og hjemmeholdets sejr var helt fortjent.

Første halvleg var rimelig underholdende, selv om de åbne muligheder ikke ligefrem kom på samlebånd.

Det undertippede hjemmehold spillede friskt til, og det kastede mål af sig efter en halv time.

Jack O'Connell kom højst på et hjørnespark og headede bolden ind foran mål, hvor Lys Mousset nemt kunne prikke bolden ind til 1-0. Arsenal-forsvaret kommer ikke til at vinde priser for opdækningen ved det mål.

Arsenal forsøgte at slå hurtigt tilbage, og fem minutter senere mente Bukayo Saka, at han skulle have et straffespark, men dommeren gav ham det gule kort for film i stedet.

Sekunder inden første halvlegs udløb sendte Granit Xhaka et meget kvalificeret langskud afsted, men keeper Dean Henderson reddede oppe ved hjørnet.

Arsenal havde stor boldbesiddelse fra begyndelsen af anden halvleg, men London-mandskabet havde fortsat svært ved at kreere store chancer.

Derimod var Sheffield United mere direkte i sin angrebsfacon.

Som kampen skred frem, stod det klart, at Arsenal ikke havde idéerne til at ændre slagets gang, og så måtte det ende i et skuffende nederlag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce