Annonce
Kultur

Arrangør bag Art Odense: - Vi vil gerne være en årlig begivenhed

På kunstudstillingen Art Odense udstilles blandt andet kunst med politiske statements i skrigende farver. Foto: Kristian Duch
8. september åbnede Odenses nye kunstudstilling Art Odense i Kunstbygningen Filosoffen. På fernisering to dage senere fortæller arrangøren bag, at Art Odense forhåbentlig bliver fast syn i Odense.
Annonce

Odense: Når man bevæger sig rundt i den kubiske bygning, der sætter rammerne for Art Odenses efterårsudstilling i Kunstbygningen Filosoffen, er "alsidig" et af de første ord, tankerne falder på.

I et bevidst forsøg på at skabe en mere mangfoldig oplevelse af billedkunsten, har arrangøren bag Art Odense, Galleri Korinth-galleristen Torben Nebrot Jørgensen, inviteret ikke kun gallerier fra forskellige dele af Danmark men også udenlandske kunstenere.

To dage efter Art Odenses veloverståede åbning, fortæller Torben Nebrot Jørgensen, at Art Odense forhåbentlig bliver en tilbagevendende begivenhed med kunstnerisk diversitet som fast element.

Annonce

Det brede publikum

Den helt centrale grund til, at Torben Nebrot Jørgensen forklarer, at Art Odense bør være en fast årlig begivenhed, er, at udstillingen er en oplagt mulighed for at give mindre gallerier plads til at udstille for et større publikum.

- Det er svært at sætte et galleri i gang i en mindre by som Korinth, hvor vores galleri ligger. Der kommer helt enkelt færre mennesker. Sidste år kom jeg derfor på den tanke, at der var brug for et bredere publikum - og det er sådan, Art Odense blev til, siger Torben Nebrot Jørgensen.

Foto: Kristian Duch

Inspirationen til Art Odense skal man desuden finde i en anden årlig kunstudstilling - den årlige, landsdækkende kunstudstilling Art Herning - hvis opbygning har skabt fundamentet for det Art Odense, Torben Nebrot Jørgensen står bag.

- Vi vil gerne lave Art Odense sådan, at kunstudstillingen bliver en sammenslutning af flere forskellige gallerier i Danmark med forskellige kunstnere og kunstformer, forklarer han.

Annonce

Den alsidige kunstudstilling

At det er mange forskellige gallerier og kunstnere, der deltager ved Art Odenses debut dette efterår, er netop, hvad der gør kunstudstillingen så alsidig, som den er.


På Art Odense udstiller vi værker af meget højt niveau, og vi har derfor fokus på at være mere professionelle - derfor er jeg også virkelig stolt over, at der er så mange gallerier, der vil være med til udstillingen.

Torben Nebrot Jørgensen, gallerist


Torben Nebrot Jørgensen forklarer, at selv om danske kunstnere naturligvis ikke maler ens, så er man ofte ikke i tvivl om, hvilket land en kunstner kommer fra - det ligger i uddannelsen, forklarer han.

- I Danmark har man en tilbøjelighed til at lave en særlig type kunst, og derfor udstiller vi også malerier af finske, tyske, russiske og kinesiske kunstnere, siger Torben Nebrot Jørgensen og uddyber.

- Mange andre lande har ofte en mere klassisk tilgang til det kunstneriske håndværk, hvorimod man i Danmark ofte springer direkte ud i den mere eksperimenterende kunst.

Torben Jørgensen forsikrer derfor med sin forklaring, at de store forskelle i kunstnernes håndværk skaber den alsidighed, man kan opleve i Art Odenses udstillede værker.

Annonce

Anerkendte kunstnere og højt niveau

Selv om Art Odenses kunstudstilling lægger vægt på at give plads til udenlandske kunstnere, betyder det ikke, at danske kunstnere ikke får plads. Tværtimod.

Foto: Kristian Duch

Hos de danske kunstnere finder man blandt andre Ole Aakjær, der - efter at have udstillet værker på Kvægtorvet hos TV2 i Odense - inden for de seneste år har gjort sig så bemærket, at hans kunst i dag høster stor anerkendelse - selv i udlandet.

- På Art Odense udstiller vi værker af meget højt niveau, og vi har derfor fokus på at være mere professionelle - derfor er jeg også virkelig stolt over, at der er så mange gallerier, der vil være med til udstillingen, afslutter Torben Nebrot Jørgensen.

Udover Torben Nebrot Jørgensens eget Galleri Korinth, tæller Art Odense også gallerierne Galleri Oxholm, Galleri Kbh og Galleri V58, der alle udstiller frem til 20. september.

Desuden bekræfter Torben Nebrot Jørgensen, at Art Odense med sikkerhed vender tilbage til Odense igen næste år i ugerne 39 og 40.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce