Annonce
Nordfyn

Arrangør af nordfynsk vikingemarked jubler: - Der har været tykt af mennesker

En ægte viking med langt hår, langt skæg og tatoveringer. Foto: Emil Hermann
Op mod 2000 gæster har i løbet af lørdagen været forbi Nordfyns Vikingemarked, som også har åbent søndag. Arrangør er særdeles begejstret.

Skamby: Nordfyns Vikingemarked, der i denne weekend afholdes både lørdag og søndag, har indtil videre fået en rigtig god start på 2019-udgaven. Det fortæller Claus Jakobsen, formand for foreningen Nordfyns Vikingemarked, som står bag det hyggelige marked i Glavendruplunden ved Skamby.

- Jeg tror ikke, at jeg kan få armene ned igen. Parkeringspladsen på marken har været proppet, så der har været tykt af mennesker. Der gik lidt kuk i vores tæller, men hvad vi lige kan regne os frem til, så ligger vi nok på omkring 2000 besøgende i løbet af lørdagen, og det er helt vildt.

Nordfyns Vikingemarked afholdes i år for femte gang, og sidste år var der knap 2500 gæster i løbet af de to dage. Dermed ser det ud til, at vikingemarkedet kan nå et flot besøgstal i år, hvis der vel at mærke også dukker pænt med folk op søndag.

- Vejret bliver ikke ligeså godt søndag, så forventningerne er noget lavere. Det er optimistisk at tro på, at vi kommer op på 4000 gæster i alt. Vi er glade, hvis vi når 3000, for det skal stadig være hyggeligt og fornøjeligt for både publikum og vikingerne at være på markedet, siger Claus Jakobsen.

Annonce
Trængsel foran indgangen til Glavendruplunden, hvor Nordfyns Vikingmarked afvikles. Foto: Emil Hermann

Mange aktiviteter

Nordfyns Vikingemarked byder på mange aktiviteter. Noget af det, der især kendetegner markedet, er det brede udsnit af datidens håndværkere. Det er lige fra træskærere, smede, glasperlemagere, keramikere med videre. Markedet byder også på vikingekampshow, trækketure på vikingeheste, skydning med bue og pil og meget mere.

Entre: 40 kroner for voksne. 20 kroner for børn. Fri adgang for børn under sværdhøjden. Se hele søndagens program, hvor der er åbent fra klokken 10 til 16, på hjemmesiden nordfynsvikingemarked.dk.

En ung knægt får lov til at smage på lakridsrod ved en af de mange boder. Foto: Emil Hermann
Smedene trækker altid mange mennesker til. Foto: Emil Hermann
Une Mjød er med på Nordfyns Vikingmarked for første gang. Virksomheden sælger håndbrygget mjød. På billedet ses Kenneth Jensen og hustruen Anne. Foto: Emil Hermann
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce