Annonce
Nordfyn

Arrangør af nordfynsk vikingemarked jubler: - Der har været tykt af mennesker

En ægte viking med langt hår, langt skæg og tatoveringer. Foto: Emil Hermann
Op mod 2000 gæster har i løbet af lørdagen været forbi Nordfyns Vikingemarked, som også har åbent søndag. Arrangør er særdeles begejstret.

Skamby: Nordfyns Vikingemarked, der i denne weekend afholdes både lørdag og søndag, har indtil videre fået en rigtig god start på 2019-udgaven. Det fortæller Claus Jakobsen, formand for foreningen Nordfyns Vikingemarked, som står bag det hyggelige marked i Glavendruplunden ved Skamby.

- Jeg tror ikke, at jeg kan få armene ned igen. Parkeringspladsen på marken har været proppet, så der har været tykt af mennesker. Der gik lidt kuk i vores tæller, men hvad vi lige kan regne os frem til, så ligger vi nok på omkring 2000 besøgende i løbet af lørdagen, og det er helt vildt.

Nordfyns Vikingemarked afholdes i år for femte gang, og sidste år var der knap 2500 gæster i løbet af de to dage. Dermed ser det ud til, at vikingemarkedet kan nå et flot besøgstal i år, hvis der vel at mærke også dukker pænt med folk op søndag.

- Vejret bliver ikke ligeså godt søndag, så forventningerne er noget lavere. Det er optimistisk at tro på, at vi kommer op på 4000 gæster i alt. Vi er glade, hvis vi når 3000, for det skal stadig være hyggeligt og fornøjeligt for både publikum og vikingerne at være på markedet, siger Claus Jakobsen.

Annonce
Trængsel foran indgangen til Glavendruplunden, hvor Nordfyns Vikingmarked afvikles. Foto: Emil Hermann

Mange aktiviteter

Nordfyns Vikingemarked byder på mange aktiviteter. Noget af det, der især kendetegner markedet, er det brede udsnit af datidens håndværkere. Det er lige fra træskærere, smede, glasperlemagere, keramikere med videre. Markedet byder også på vikingekampshow, trækketure på vikingeheste, skydning med bue og pil og meget mere.

Entre: 40 kroner for voksne. 20 kroner for børn. Fri adgang for børn under sværdhøjden. Se hele søndagens program, hvor der er åbent fra klokken 10 til 16, på hjemmesiden nordfynsvikingemarked.dk.

En ung knægt får lov til at smage på lakridsrod ved en af de mange boder. Foto: Emil Hermann
Smedene trækker altid mange mennesker til. Foto: Emil Hermann
Une Mjød er med på Nordfyns Vikingmarked for første gang. Virksomheden sælger håndbrygget mjød. På billedet ses Kenneth Jensen og hustruen Anne. Foto: Emil Hermann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce