Annonce
Nordfyn

Arrangør af nordfynsk vikingemarked jubler: - Der har været tykt af mennesker

En ægte viking med langt hår, langt skæg og tatoveringer. Foto: Emil Hermann
Op mod 2000 gæster har i løbet af lørdagen været forbi Nordfyns Vikingemarked, som også har åbent søndag. Arrangør er særdeles begejstret.

Skamby: Nordfyns Vikingemarked, der i denne weekend afholdes både lørdag og søndag, har indtil videre fået en rigtig god start på 2019-udgaven. Det fortæller Claus Jakobsen, formand for foreningen Nordfyns Vikingemarked, som står bag det hyggelige marked i Glavendruplunden ved Skamby.

- Jeg tror ikke, at jeg kan få armene ned igen. Parkeringspladsen på marken har været proppet, så der har været tykt af mennesker. Der gik lidt kuk i vores tæller, men hvad vi lige kan regne os frem til, så ligger vi nok på omkring 2000 besøgende i løbet af lørdagen, og det er helt vildt.

Nordfyns Vikingemarked afholdes i år for femte gang, og sidste år var der knap 2500 gæster i løbet af de to dage. Dermed ser det ud til, at vikingemarkedet kan nå et flot besøgstal i år, hvis der vel at mærke også dukker pænt med folk op søndag.

- Vejret bliver ikke ligeså godt søndag, så forventningerne er noget lavere. Det er optimistisk at tro på, at vi kommer op på 4000 gæster i alt. Vi er glade, hvis vi når 3000, for det skal stadig være hyggeligt og fornøjeligt for både publikum og vikingerne at være på markedet, siger Claus Jakobsen.

Annonce
Trængsel foran indgangen til Glavendruplunden, hvor Nordfyns Vikingmarked afvikles. Foto: Emil Hermann

Mange aktiviteter

Nordfyns Vikingemarked byder på mange aktiviteter. Noget af det, der især kendetegner markedet, er det brede udsnit af datidens håndværkere. Det er lige fra træskærere, smede, glasperlemagere, keramikere med videre. Markedet byder også på vikingekampshow, trækketure på vikingeheste, skydning med bue og pil og meget mere.

Entre: 40 kroner for voksne. 20 kroner for børn. Fri adgang for børn under sværdhøjden. Se hele søndagens program, hvor der er åbent fra klokken 10 til 16, på hjemmesiden nordfynsvikingemarked.dk.

En ung knægt får lov til at smage på lakridsrod ved en af de mange boder. Foto: Emil Hermann
Smedene trækker altid mange mennesker til. Foto: Emil Hermann
Une Mjød er med på Nordfyns Vikingmarked for første gang. Virksomheden sælger håndbrygget mjød. På billedet ses Kenneth Jensen og hustruen Anne. Foto: Emil Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce