Annonce
Nordfyn

Arrangør af nordfynsk vikingemarked jubler: - Der har været tykt af mennesker

En ægte viking med langt hår, langt skæg og tatoveringer. Foto: Emil Hermann
Op mod 2000 gæster har i løbet af lørdagen været forbi Nordfyns Vikingemarked, som også har åbent søndag. Arrangør er særdeles begejstret.

Skamby: Nordfyns Vikingemarked, der i denne weekend afholdes både lørdag og søndag, har indtil videre fået en rigtig god start på 2019-udgaven. Det fortæller Claus Jakobsen, formand for foreningen Nordfyns Vikingemarked, som står bag det hyggelige marked i Glavendruplunden ved Skamby.

- Jeg tror ikke, at jeg kan få armene ned igen. Parkeringspladsen på marken har været proppet, så der har været tykt af mennesker. Der gik lidt kuk i vores tæller, men hvad vi lige kan regne os frem til, så ligger vi nok på omkring 2000 besøgende i løbet af lørdagen, og det er helt vildt.

Nordfyns Vikingemarked afholdes i år for femte gang, og sidste år var der knap 2500 gæster i løbet af de to dage. Dermed ser det ud til, at vikingemarkedet kan nå et flot besøgstal i år, hvis der vel at mærke også dukker pænt med folk op søndag.

- Vejret bliver ikke ligeså godt søndag, så forventningerne er noget lavere. Det er optimistisk at tro på, at vi kommer op på 4000 gæster i alt. Vi er glade, hvis vi når 3000, for det skal stadig være hyggeligt og fornøjeligt for både publikum og vikingerne at være på markedet, siger Claus Jakobsen.

Annonce
Trængsel foran indgangen til Glavendruplunden, hvor Nordfyns Vikingmarked afvikles. Foto: Emil Hermann

Mange aktiviteter

Nordfyns Vikingemarked byder på mange aktiviteter. Noget af det, der især kendetegner markedet, er det brede udsnit af datidens håndværkere. Det er lige fra træskærere, smede, glasperlemagere, keramikere med videre. Markedet byder også på vikingekampshow, trækketure på vikingeheste, skydning med bue og pil og meget mere.

Entre: 40 kroner for voksne. 20 kroner for børn. Fri adgang for børn under sværdhøjden. Se hele søndagens program, hvor der er åbent fra klokken 10 til 16, på hjemmesiden nordfynsvikingemarked.dk.

En ung knægt får lov til at smage på lakridsrod ved en af de mange boder. Foto: Emil Hermann
Smedene trækker altid mange mennesker til. Foto: Emil Hermann
Une Mjød er med på Nordfyns Vikingmarked for første gang. Virksomheden sælger håndbrygget mjød. På billedet ses Kenneth Jensen og hustruen Anne. Foto: Emil Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce