Annonce
Odense

Arne har løbet med i alle HCA-maratonløb

54-årige Arne Vind har sommeren igennem været fartholder ved fortræningen til H.C. Andersen Marathon, og søndag den 1. oktober er han klar til sin 18. gang i den 18. udgave af løbet. Foto: Bjarke Vestesen

Arne Vind fra Odense har de seneste måneder været fartholder ved fortræningen, og han er også for 18. gang klar til start i den 18. udgave af H.C. Andersen Marathon.

Han har været med i samtlige udgaver af H.C. Andersen Marathon siden det første i 1999, og i år er da heller ingen undtagelse.

- Jeg kan godt lide at løbe, og jeg nyder at møde en masse mennesker undervejs, siger 54-årige Arne Vind fra forstaden Dyrup.

Derfor er han også klar søndag den 1. oktober til den 18. udgave af maratonløbet rundt i Odenses gader, og derfor er det for ham også den 18. gang, han er med.

- Det er jo gået sport i den, når jeg har været med alle år. Det er et godt arrangement med en god rute og super forplejning undervejs, siger Arne Vind.

Han har i mange år løbet i Sanderum Motion, og har de seneste mange søndag været fast fartholder til fortræningen til HCA-Marathon fra Ansgars Anlæg i Odense. Han har stået i spidsen for den lange distance på det tempo, hvor man løber fem minutter og 30 sekunder pr. kilometer, og det er hans kone i øvrigt også, men blot på den kortere distance som fortræning til halvmaraton.

Sidste år løb han først Berlin Marathon og ugen efter var han klar til H.C. Andersen Marathon, og det at løbe på hjemmebane i sin egen by har nogle klar fordele, mener han:

- Du kan jo stå op og køre hjemmefra en halv time før, du skal løbe, og så er du hjemme en time efter, du er kommet i mål. Det er også et plus, at man kan sove i sin egen seng, siger Arne Vind.

Han har dårligt nok tal på antallet af maratonløb, han har deltaget i, men de tæller ud over Odense og Berlin også Hamborg, København og jubilæumsløb på Lillebæltsbroerne.

- Jeg har ikke helt styr på antallet, men en 30-35-stykker, siger Arne Vind.

Når det ikke er maratonsæson løber han tre gange om ugen i Sanderum Motion. Skader har han meget få af.

- Jeg skal ikke være danmarksmester. Jeg løber bare for at komme af sted, og så er tiden ikke altafgørende for mig. Jeg vil helst have det godt under løbet og have overskud. Om det tager 3.45 eller fire timer gør ikke så meget, siger han.

Det er svært for ham at pege på én enkelt maraton, som har udmærket sig på særlig vis, for de har allesammen været gode oplevelser. Der er dog især ét år, hvor det regnede massivt meget, men ikke at det gjorde noget for hans løb eller hans tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byggerier på Odense Havn: Det er gået rigeligt stærkt

Det er selvsagt ærgerligt, at planerne om et opsigtsvækkende nybyggeri på Tysklandskaj i Odense - blandt andet bestående af to markante siloformede højhuse i op til 15 etagers højde - er afgået ved døden. For byggeriet ville have udviklet havnen yderligere og skabt et endnu mere sammenhængende boligområde på havnefronten. Det er imidlertid forståeligt, at entreprenørfirmaet Casa har opgivet at bygge på arealet ved Tysklandskaj, eftersom man ifølge direktør for udvikling i Casa, Henrik Hansen, ikke har kunnet finde et kommercielt grundlag for byggeriet. Det er ærlig snak. Casa har simpelthen ikke kunnet skabe økonomi i at bygge på området i den nuværende situation, coronakrise eller ej. Det vil der heldigvis være andre entreprenørfirmaer eller investorer, der vil kunne skabe på et senere tidspunkt. Havneområdet i Odense er et attraktivt sted at bygge, ligesom havneområderne i de øvrige fynske kystbyer er, og derfor vil der med sikkerhed dukke en anden køber af grunden op senere. Udviklingen på Odense Havn er gået rigeligt stærkt i de senere år. Boligblok efter boligblok i trist, hvid beton er blevet smækket op i højt tempo. Derfor er det udmærket, at havnen tager en pause fra den hastige udvikling og udbygning. Som Odenses havnedirektør, Carsten Aa, sagde det så fint i avisen tidligere på ugen, gør det ikke noget, at havnen ikke bliver udviklet på fem år, men nærmere på 15 år. Sagen er, at der er investeret umådelige summer i boligbyggerier i Odense i de senere år. På Thomas B. Thriges Gade, i Gartnerbyen, ved Odense Havn, på Østerbro, ved SDU og utallige andre steder er der bygget højt og lavt og tæt og spredt. Nye boliger er skudt op, gamle boliger er blevet renoveret, og tusindvis af odenseanere har fået ny bopæl. Det er alt sammen godt - for byen, for kommunen, for odenseanerne. Og det bliver også godt, når endnu flere odenseanere får bopæl på Tysklandskaj. Det skal skam nok ske på et tidspunkt.

Danmark

Live - Flere medier: Nu vil statsministeren præsentere de første skridt til en genåbning

Assens For abonnenter

Seje Marlene fortæller sine elever "ulækre" ting uden omsvøb - og høster respekt

Annonce