Annonce
Odense

Arne har løbet med i alle HCA-maratonløb

54-årige Arne Vind har sommeren igennem været fartholder ved fortræningen til H.C. Andersen Marathon, og søndag den 1. oktober er han klar til sin 18. gang i den 18. udgave af løbet. Foto: Bjarke Vestesen

Arne Vind fra Odense har de seneste måneder været fartholder ved fortræningen, og han er også for 18. gang klar til start i den 18. udgave af H.C. Andersen Marathon.

Han har været med i samtlige udgaver af H.C. Andersen Marathon siden det første i 1999, og i år er da heller ingen undtagelse.

- Jeg kan godt lide at løbe, og jeg nyder at møde en masse mennesker undervejs, siger 54-årige Arne Vind fra forstaden Dyrup.

Derfor er han også klar søndag den 1. oktober til den 18. udgave af maratonløbet rundt i Odenses gader, og derfor er det for ham også den 18. gang, han er med.

- Det er jo gået sport i den, når jeg har været med alle år. Det er et godt arrangement med en god rute og super forplejning undervejs, siger Arne Vind.

Han har i mange år løbet i Sanderum Motion, og har de seneste mange søndag været fast fartholder til fortræningen til HCA-Marathon fra Ansgars Anlæg i Odense. Han har stået i spidsen for den lange distance på det tempo, hvor man løber fem minutter og 30 sekunder pr. kilometer, og det er hans kone i øvrigt også, men blot på den kortere distance som fortræning til halvmaraton.

Sidste år løb han først Berlin Marathon og ugen efter var han klar til H.C. Andersen Marathon, og det at løbe på hjemmebane i sin egen by har nogle klar fordele, mener han:

- Du kan jo stå op og køre hjemmefra en halv time før, du skal løbe, og så er du hjemme en time efter, du er kommet i mål. Det er også et plus, at man kan sove i sin egen seng, siger Arne Vind.

Han har dårligt nok tal på antallet af maratonløb, han har deltaget i, men de tæller ud over Odense og Berlin også Hamborg, København og jubilæumsløb på Lillebæltsbroerne.

- Jeg har ikke helt styr på antallet, men en 30-35-stykker, siger Arne Vind.

Når det ikke er maratonsæson løber han tre gange om ugen i Sanderum Motion. Skader har han meget få af.

- Jeg skal ikke være danmarksmester. Jeg løber bare for at komme af sted, og så er tiden ikke altafgørende for mig. Jeg vil helst have det godt under løbet og have overskud. Om det tager 3.45 eller fire timer gør ikke så meget, siger han.

Det er svært for ham at pege på én enkelt maraton, som har udmærket sig på særlig vis, for de har allesammen været gode oplevelser. Der er dog især ét år, hvor det regnede massivt meget, men ikke at det gjorde noget for hans løb eller hans tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

18-årige Nicolai er både gymnasieelev og barber: Ét år efter åbning strømmer kunderne til

Annonce