Annonce
Nordfyn

Armlægning på kræmmermarked: Du får en gratis fadøl, hvis du stiller op

Armlægningskonkurrence i det store telt på Otterup Kræmmermarked. Alle kan være med, og du får en gratis fadøl, hvis du stiller op.

Otterup: Når den stærkeste mand skal findes på et kræmmermarked, plejer kraftprøven at være en populær forlystelse. Her handler det om at få klokken i toppen af en lodretstående skinne til at ringe ved at slå hårdest med en hammer mod en plade. Men der findes også andre måder at finde den stærkeste mand på.

Til dette års kræmmermarked i Otterup, der afholdes fra torsdag den 4. juli til søndag den 7. juli, vil det være muligt at prøve kræfter med armlægning.

I armlægning sidder to personer overfor hinanden med et bord imellem sig. Derefter placeres albuerne overfor hinanden, og så handler det ellers om at få presset modstanderes hånd ned på bordpladen. I USA er det en populært sport. Især hårdtpumpede mænd dyrker armlægning, og en stor del af dem lever af det.

Danni Kastberg, formand for OHK's Venner, der står bag Otterup Kræmmermarked, fortæller, at det var en bekendt, der var årsag til, at armwrestling, som det også kaldes, blev en del af Otterups traditionsrige kræmmermarked, der er blevet afholdt siden 1982.

- Han har dyrket armwrestling og er også tidligere dommer, så han kan se, hvis noget er ved at gå galt ved bordet. Armwrestling passede godt til kræmmermarkedets koncept, hvor det handler om at hygge sig og få nogle fadøl. Alle kan deltage i konkurrencen uanset alder, erfaring, talent eller styrke.

Sidste år, hvor det var første gang, der var armlægning på programmet, deltog cirka 10 personer.

- Du får minimum to kampe, og så får alle, der stiller op, en gratis fadøl, oplyser Danni Kastberg.

Og hvis du skulle tro, at konkurrencen foregår på et værtshusbord, tager du fejl. Et professionelt armwrestlingsbord med puder og andet tilbehør vil stå klar på scenen i det store telt.

Annonce

Helstegt pattegris

Vinderen af armlægningskonkurrencen får to billetter til helstegt pattegris, som starter lørdag klokken 18 og er et af de mange arrangementer under Otterup Kræmmermarked.

Tilmelding til armlægningskonkurrencen foregår i informationsvognen på pladsen eller senest 15 minutter før i det store telt. Konkurrencen afvikles lørdag klokken 17.

Et billede fra sidste år, inden det professionelle armwrestlingsbord blev flyttet ind i det store telt, hvor armlægningskonkurrencen i år også finder sted. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce