Annonce
Faaborg-Midtfyn

Arktis under forandring - og et Rigsfællesskab under pres

Camilla T. N. Sørensen fra Forsvarsakademiet holder foredrag på Ringe Bibliotek. Privatfoto
Annonce

Ringe: Klimaforandringernes indtog og isens afsmeltning i Arktis forandrer regionen og dens betydning for verdens stormagter.

Vilkårene for økonomisk og militær aktivitet i regionen ændres, mens arktiske naturressourcer og sejlruter bliver mere tilgængelige.

Det har særligt øget USA's fokus på Grønland, hvor vi nu får et amerikansk konsulat, og USA er også på vej med stigende økonomisk støtte og investeringer. Ligeledes ser vi på Færøerne en stigende diplomatisk aktivitet. Men hvad er det, der driver amerikanerne? Og hvilke muligheder og udfordringer medfører stormagtsspillet i Arktis og specifikt USA's genopdagelse af Grønland og Færøerne for Rigsfællesskabet?

Det kan man blive klogere på den 8. oktober klokken 19.30 på Ringe Bibliotek. Her holder Camilla T. N. Sørensen fra Forsvarakademiet foredrag om netop dette tema.

Det er Foreningen Norden, Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne, der står bag.

Pga. corona-situationen serveres der ikke kaffe og kage, men i stedet sodavand i pausen. Prisen er 50 kroner for medlemmer, 70 kroner for ikke-medlemmer og 20 kroner for studerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce