Annonce
Læserbrev

Arkitektur. Erhvervsområde er en ommer

Læserbrev: Fyens Stiftstidende havde 28. januar en artikel under Business Fyn, som omhandlede "et stort erhvervsområde på vej i Odense”. Tegnestuen - Årstiderne Arkitekter - har kreeret en rummelig, digital model, som viser hele området set fra luften.

Umiddelbart en ganske udmærket illustration, indtil jeg læste noget af teksten i artiklen: “Ejerne og Odense Kommune ønsker sig, at området kommer til at indeholde et eller flere store, markante byggerier, der tydeligt viser de mange motorvejsbilister, at de nu er i Odense.”

Her undres jeg. Jeg ser ingen store markante bygninger på illustrationen ud over Coop-lageret. Jeg ser en masse forskellige flade kasser - typiske erhvervsenheder i alle byer - og så to bygninger på 10 etager. Der stod også at “håbet er, at det kan tiltrække et hotel eller kongrescenter eller måske en flot kontorbygning.”

Her må jeg desværre skuffe de håbefulde, for jeg ser ingen tiltrækningskraft i den viste plan. De fleste arkitekter i Odense ved, at det byen mangler er et hotel med udsigt. Spørg bare i robot-klyngen, som har mange gæster fra USA. I den henseende er 10 etager ingen fristelse - blot en vittighed.

Hvis Odense vil gøre opmærksom på sig selv, så bliver man nødt til at lave en rummelig strukturplan for området, som indeholder muligheder og ikke begrænsninger. Så lad os da se, hvad bygherrer og arkitekter kan finde på.

Lad området blive Odenses “mulighedernes paradis” - hvor nytænkning og dristighed går hånd i hånd. Så kan det være at der opstår “noget", så de bilister, der kører forbi på motorvejen, tænker “det var satans” - undskyld sproget.

Det er også overvejende sandsynligt, at Niels Thorborg og Jens Belling så vil få svært ved at skjule stoltheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce