Annonce
Middelfart

Arkitektstuderende på besøg: Hvordan skal Middelfart se ud i fremtiden?

Mød arkitektstuderende fra Aarhus på det tidligere apotek i gågaden i Middelfart. Arkivfoto: Hans Henrik Sigismund Schulin Østergaard
34 arkitektstuderende besøger Middelfart og vil gerne høre dine idéer.

Middelfart: Har du meninger om eller gode idéer til, hvordan Middelfart Kommune skal se ud i fremtiden, så har du nu muligheden for at dele dem med studerende fra Arkitektskolen Aarhus.

I alt 34 arkitektstuderende kommer til byen, hvor de skal være i tre uger, og tirsdag 18. februar inviterer de til suppe og åben idéudvikling i det tidligere apotek på gågaden i Middelfart.

Arrangementet foregår fra klokken 17 til 20, hvor besøgende også kan nyde en suppe til billige penge. Interesserede kan være med til at diskutere byudvikling, klimaudfordringer og arkitektur, og sidst på aftenen vil idéerne blive præsenteret for forsamlingen.

De arkitektstuderende kan derudover fanges på apoteket de følgende tre uger samt i den tidligere Pigernes Butik og på Gelsted Plejehjem og Skovgade Plejehjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce