Annonce
Indland

Arkitekten har 140 kilometer hjem: Træt af spildtid på motorvejen

- Danmark er et lille land, og jeg mener, det er en forkælet tilgang, hvis man synes, ens arbejdsplads skal ligge lige uden for hoveddøren, siger Tinna Friis Bøgh. Foto: Michael Nørgaard

Tinna Friis Bøgh kører gerne langt for at komme på job i Assens, men hun er træt af spildtiden på motorvejen.

Tinna Friis Bøgh bor i Aarhus, havde job i Aarhus, men sagde op til fordel for en stilling hos Strøjer Tegl i Assens - 140 kilometer fra bopælen og kæresten.

- Jeg har aldrig ladet mig stoppe af afstande - det mener jeg ikke, man kan planlægge sin karriere efter. Danmark er et lille land, og jeg synes, det er en forkælet tilgang, hvis man tror, man altid kan finde det rette job lige uden for sin hoveddør.

- Sådan var det førhen, men sådan er arbejdsmarkedet og arbejdspladserne ikke indrettet i dag, og jeg mener ikke, det bør være nødvendigt, at man rykker teltpælene op, siger Tinna Friis Bøgh.

Annonce
Tinna Friis Bøgh står i spidsen for den nye udvilingsafdeling, Brick Lab, som Strøjer Tegl har etableret. Foto: Michael Nørgaard

Hun har sin kæreste, familie og sociale omgangskreds i Aarhus og i det nordjyske og har ingen planer om at blive fynbo. Til gengæld har hun skaffet sig en pendler-lejlighed i Assens, hvor hun i snit overnatter tre gange om ugen.

De øvrige dage går turen frem og tilbage til Aarhus, og det er ikke selve afstanden, men tiden i bilen, der irriterer og spolerer planer.

- Jo mere presset, jeg bliver, jo sværere er det at få tingene til at gå op i en højere enhed socialt, og hvis jeg havde børn, ville det nok være svært at få til at hænge sammen. I mine øjne er transport spildtid, for når du sidder i en bil, kan du ikke rigtig lave andet, og hvis du oven i købet sidder i kø, bliver der bare mere af spildtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce