Annonce
Indland

Arkitekten har 140 kilometer hjem: Træt af spildtid på motorvejen

- Danmark er et lille land, og jeg mener, det er en forkælet tilgang, hvis man synes, ens arbejdsplads skal ligge lige uden for hoveddøren, siger Tinna Friis Bøgh. Foto: Michael Nørgaard

Tinna Friis Bøgh kører gerne langt for at komme på job i Assens, men hun er træt af spildtiden på motorvejen.

Tinna Friis Bøgh bor i Aarhus, havde job i Aarhus, men sagde op til fordel for en stilling hos Strøjer Tegl i Assens - 140 kilometer fra bopælen og kæresten.

- Jeg har aldrig ladet mig stoppe af afstande - det mener jeg ikke, man kan planlægge sin karriere efter. Danmark er et lille land, og jeg synes, det er en forkælet tilgang, hvis man tror, man altid kan finde det rette job lige uden for sin hoveddør.

- Sådan var det førhen, men sådan er arbejdsmarkedet og arbejdspladserne ikke indrettet i dag, og jeg mener ikke, det bør være nødvendigt, at man rykker teltpælene op, siger Tinna Friis Bøgh.

Annonce
Tinna Friis Bøgh står i spidsen for den nye udvilingsafdeling, Brick Lab, som Strøjer Tegl har etableret. Foto: Michael Nørgaard

Hun har sin kæreste, familie og sociale omgangskreds i Aarhus og i det nordjyske og har ingen planer om at blive fynbo. Til gengæld har hun skaffet sig en pendler-lejlighed i Assens, hvor hun i snit overnatter tre gange om ugen.

De øvrige dage går turen frem og tilbage til Aarhus, og det er ikke selve afstanden, men tiden i bilen, der irriterer og spolerer planer.

- Jo mere presset, jeg bliver, jo sværere er det at få tingene til at gå op i en højere enhed socialt, og hvis jeg havde børn, ville det nok være svært at få til at hænge sammen. I mine øjne er transport spildtid, for når du sidder i en bil, kan du ikke rigtig lave andet, og hvis du oven i købet sidder i kø, bliver der bare mere af spildtiden.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce