Annonce
Indland

Arkitekten har 140 kilometer hjem: Træt af spildtid på motorvejen

- Danmark er et lille land, og jeg mener, det er en forkælet tilgang, hvis man synes, ens arbejdsplads skal ligge lige uden for hoveddøren, siger Tinna Friis Bøgh. Foto: Michael Nørgaard

Tinna Friis Bøgh kører gerne langt for at komme på job i Assens, men hun er træt af spildtiden på motorvejen.

Tinna Friis Bøgh bor i Aarhus, havde job i Aarhus, men sagde op til fordel for en stilling hos Strøjer Tegl i Assens - 140 kilometer fra bopælen og kæresten.

- Jeg har aldrig ladet mig stoppe af afstande - det mener jeg ikke, man kan planlægge sin karriere efter. Danmark er et lille land, og jeg synes, det er en forkælet tilgang, hvis man tror, man altid kan finde det rette job lige uden for sin hoveddør.

- Sådan var det førhen, men sådan er arbejdsmarkedet og arbejdspladserne ikke indrettet i dag, og jeg mener ikke, det bør være nødvendigt, at man rykker teltpælene op, siger Tinna Friis Bøgh.

Annonce
Tinna Friis Bøgh står i spidsen for den nye udvilingsafdeling, Brick Lab, som Strøjer Tegl har etableret. Foto: Michael Nørgaard

Hun har sin kæreste, familie og sociale omgangskreds i Aarhus og i det nordjyske og har ingen planer om at blive fynbo. Til gengæld har hun skaffet sig en pendler-lejlighed i Assens, hvor hun i snit overnatter tre gange om ugen.

De øvrige dage går turen frem og tilbage til Aarhus, og det er ikke selve afstanden, men tiden i bilen, der irriterer og spolerer planer.

- Jo mere presset, jeg bliver, jo sværere er det at få tingene til at gå op i en højere enhed socialt, og hvis jeg havde børn, ville det nok være svært at få til at hænge sammen. I mine øjne er transport spildtid, for når du sidder i en bil, kan du ikke rigtig lave andet, og hvis du oven i købet sidder i kø, bliver der bare mere af spildtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce