Annonce
Nyborg

Arkitekt-forslag til Nyborg Slot åbnet

Nyborg Slot står overfor en kæmpe udvidelse. Hvordan det skal tage sig ud , er der i en slags forfase nu seks arkitektbud på. To eller tre bliver i løbet af oktober inviteret til at deltage en egentlig arkitektkonkurrence.

Det var helt anonymt, da fagdommere gennemgik de seks arkitektprospekter for renovering og udbygning af Nyborg Slot

Hvordan op mod 300 millioner kroner kan anvendes på at gøre Nyborg Slot til en langt mere attraktiv seværdighed end i dag, har seks arkitekt-teams hver et bud på.

Forleden mødtes dommerpanelet for slotsprojektet, hvor alle seks oplæg blev gennemgået af panelet fagdommere, oplyser museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer, der var med til mødet.

Detaljer fra de seks forslag kan han ikke at komme ind på. Der er nemlig foreløbig ikke sket en egentlig behandling.

- Vi fik gennemgået alle forslag. Det foregik strengt anonymt. Vi fik ikke at vide, hvilket firma, der havde stillet de enkelte forslag. Det handler om, at vi skal tilsikre, at alle forslag får en vederhæftig og objektiv behandling, siger han.

De næste uger gennemføres en dialogfase, hvor dommerpanelet udvælger de to eller tre forslag, man mener, bør inviteres til at være med i en egentlig arkitektkonkurrence.

Så i løbet af oktober venter Erland Porsmose, at der kan sættes navne på de arkitektfirmaer, der bliver bedt om at indgå i næste fase, den egent-lige arkitektkonkurrence.

Når den er afgjort i løbet af vinteren, kan renovering og udbygning af slottet projekteres og sendes i udbud.

Selve byggefasen ventes gennemført i 2017.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce