Annonce
Odense

Arkaden-udlejer: Flere er interesserede i at åbne madmarkedet igen

- Jeg har allerede fået tre henvendelser, og en af dem er meget seriøs, siger ejendomsinvestor og udlejer af Arkaden, Karsten Bill Rasmussen, om interessen for at leje sig ind efter madmarkedets konkurs. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Kort tid efter Arkaden Food Markets konkurs blev kendt, fik udlejer Karsten Bill Rasmussen flere henvendelser fra nye, potentielle lejere.

Nyheden om, at Arkaden Food Market er konkurs og lukket, var ikke mange timer gammel, før de første ringede og erklærede sig interesserede i at drive stedet videre.

Det fortæller Karsten Bill Rasmussen, der ejer Arkaden-bygningen og lejer stedet ud.

- Jeg har allerede fået tre henvendelser, og en af dem er meget seriøs. Det er en, jeg kender - en restauratør fra byen, siger han.

Karsten Bill Rasmussen håber derfor, at der snart igen vil være liv, mad og drikke i Arkaden, der frem mod street food-markedets åbning i december 2017 stod tom i en del år.

Det var, efter Arkadens tidligere samling af restauranter, barer og diskoteker lukkede i 2012.

Annonce

Ifølge Bill Rasmussen har folkene bag Arkaden Food Market ikke betalt husleje de seneste par måneder. På den vis er han ikke decideret overrasket over konkursen.

- Men jeg forstår ikke, hvad der er gået galt, siger han.

- Jeg har rendt dem en del på dørene den seneste tid på grund af den manglende husleje, og der har været stopfyldt med mennesker. Og når jeg ved, hvad de betaler i husleje, og hvor meget boderne betaler for at være der, så forstår jeg ikke, hvor pengene er blevet af.

Karsten Bill Rasmussen undrer sig også over, at en del inventar var væk, da han onsdag var forbi Arkaden.

- Hvis man på den måde fjerner alt af værdi, er det altså ulovligt. Den slags kan man komme i spjældet for, konstaterer han.

Hvor meget Karsten Bill Rasmussen selv som udlejer taber på Arkaden Food Markets konkurs, har han endnu ikke noget overblik over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce