Annonce
Odense

Arkaden: Næste sommer er der aircondition

Arkaden Street Food havde en lidt træg sommer på grund af vejret. Men nu er det hele ved at vende, selv om de seneste dage med indian summer selvfølgelig heller ikke har været til madmarkedets fordel. Foto: Nils Svalebøg

Den varme og solrige sommer var hård ved Arkaden Food Market, hvor man glæder sig til de kølige måneder.

Da Arkaden Food Market åbnede i begyndelsen af december gik det over stok og sten de første måneder, men da hedebølgen satte ind, oplevede madmarkedet et dyk.

- Folk blev helt væk fra Odenses centrum i det varme vejr, fortæller Thomas Kyung Jensen og Jacob Christer Larsen, de to partnere bag Arkaden Food Store over en kop kaffe i Klokkedybet - Arkadens kaffe- og vinbar.

Faktisk fik de tanken om at etablere aircondition i madmarkedet, men den varme sommer gjorde, at der var stor efterspørgsel og lang leveringstid, så det er først næste sommer, at Arkaden Food Market kan blive et sted, hvor man, hvis sommeren '19 ellers kalder på det, kan komme ind og svale af.

Arkaden Food Market lider også lidt under, at man - i modsætning til byens andet madmarked, Storms Pakhus - ikke har det helt store udendørs areal. Men der er dog 50-60 pladser på bagsiden ud mod p-pladserne.

Annonce
Arkaden Street Food havde en lidt træg sommer på grund af vejret. Men nu er det hele ved at vende, selv om de seneste dage med indian summer selvfølgelig heller ikke har været til madmarkedets fordel. Foto: Nils Svalebøg

Udskiftning af boder

I løbet af Arkadens første godt 10 måneder har der været en del udskiftninger og omflytninger blandt boderne. Et sushi-sted er forsvundet, fordi indehaverne ville have større lokaler ude i byen. Et århusiansk tapas-sted havde svært ved at bide over at være både i den jyske og den fynske hovedstad. Adamsen Fisk er væk og pt. den eneste bod, der står tom.

En af de første, der smuttede fra Arkaden, var pandekage-stedet Gopa, men der har man nu indrettet mødelokale. Thomas Kyung Jensen og Jacob Christer Larsen fortæller, at behovet var der. Kunderne efterspurgte det. Desuden er der siden åbningen i december blevet indrettet et legeområde og et arkade-spilområde i tidligere madboder, så i alt er antallet af boder gået ned med tre.

Ud af huset

I februar i år kom det finske firma Wolt til byen og har allerede sat sit præg på bybilledet med de blåklædte cykelbude, der leverer mad til døren. Adskillige af Arkadens madboder er tilknyttet Wolt, og der kan tit være decideret trængsel af blå bude foran Arkaden.

Hvis folk sidder hjemme og bestiller mad fra Arkaden, kommer de i sagens natur ikke forbi madmarkedet og lægger ekstra penge til drikkevarer, kaffe og den slags, men Arkadens to ejere er af den overbevisning, at det alligevel er godt at have et samarbejde med Wolt.

- Det giver ekstra omsætning og opmærksomhed til boderne, og når først du sidder hjemme og har taget beslutningen om at få leveret mad, var du jo ikke kommer herind alligevel, lyder det fra de to ejere.

Så trods den hårde sommer er optimismen intakt i Arkaden.

- Vi var jo heller ikke ene om at have det træls, og vi kan se, at kunderne kommer tilbage nu. Hvis vi ser bort fra sommeren er vores første 10 måneder gået over al forventning, lyder vurderingen fra Thomas Kyung Jensen og Jacob Christer Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce