Annonce
Odense

Arkaden Food Hall er halvvejs åben for mad ud af huset

Både bude fra Wolt og almindelige kunder henter mad i Arkaden Food Hall, hvor især fredag og lørdag efter corona-omstændighederne er rimeligt travle. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Mange boder er lukket, men der er stadig en del, som holder åbent i Arkaden Food Hall, hvor man kun må købe mad til at tage med hjem.
Annonce

Odense: Den lange gang, der ville emme af aktivitet på en normal fredag aften, ser lidt spøgelses-agtig ud. Men der er liv for enden af gangen - et liv på halvt blus.

Hvor det ene af byens store steder med madboder, Storms Pakhus, er lukket fuldstændig, har en del af boderne stadig åbent i Arkaden Food Hall. Og det er ikke kun de blåklædte bude fra Wolt, der bevæger sig ad den lange overdækkede gang fra Vestergade og ind til Arkaden. Almindelige mennesker finder også vej, og sådan en fredag aften kan de konstatere, at under halvdelen af boderne holder åbent. Seks stykker helt præcis.

Hele Arkadens store torv med borde og stole er spærret af, ligesom barerne er lukkede, for det er naturligvis forbudt at slå sig ned og spise den indkøbte gastronomi fra alverdens lande. Men købe mad til at tage med hjem må man gerne.

Elisabeth Christiansen er en af dem, der ret ofte smutter forbi Arkaden og tager mad med hjem. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Og det gør Elisabeth Christiansen, der bor på Vesterbro nær Føtex, gerne. Hun bestiller hos The Original Pita, og mens hun venter på, at pitabrødet med oksefilet bliver færdig-tilberedt, fortæller hun, at hun er stamkunde. En gang om ugen, måske mere, tager hun den nemme løsning og lægger vejen forbi Arkaden, og det er næsten altid The Original Pita, hun vælger at fouragere hos.

Annonce

Logistisk udfordring

En gæst som Elisabeth Christiansen, der bare kommer spontant ind fra gaden og vælger noget, hører til de relativt sjældne. Langt de fleste, som kigger forbi sådan en aften, har bestilt på forhånd. Via hjemmeside, over telefonen eller gennem de forskellige kurer-tjenester.


Jeg kunne godt holde lukket og få kompensation, men jeg vil hellere være her, for ellers ville jeg savne at tale med mine kunder.

Mai Trang, Mai's Wok


Det kan godt være noget af en logistisk udfordring at holde styr på, og derfor er der fredag ved 17-18-tiden da også to mennesker eller flere på arbejde i alle boderne på nær én: Mida's Hot Crispy Chicken på førstesalen. Den unge mand i boden lader hele tiden blikket flakke fra tilberedningen af de forskellige varianter af sprød kylling til skærmen, hvor ordrene fra kurer-tjenesten Wolt tikker ind.

Det er den ene af kun to åbne boder på førstesalen, og der kommer de almindelige spontan-kunder fra gaden sjældent op.

Hele det store sidde-område og alle barerne er lukkede, men man må stadig gerne sælge mad ud af huset, og det gør en god håndfuld af boderne i Arkaden.. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Der er mere travlt hos The Original Pita i stueetagen, hvor Wiktoria Bialek møder ind kl. 17 for at hjælpe Sinan Imsirovic, der åbnede boden ved 16-tiden. Langt de fleste holder åbent kl. 16-21, for det er der, omsætningen ligger. Især fredag-lørdag fortæller de forskellige bod-holdere.

Thai Street Food har dog også åbent tidligere på dagen. Kl. 11.30 - 14.30 og så igen kl. 16-21, fortæller Nittaya Matet.

- Men der er ikke så travlt midt på dagen, så der bruger vi mest tiden på at forberede maden til om aftenen, tilføjer hun.

Annonce

Støtter spisestederne

Tilbage ved pita-boden er maden ved at være klar til Joakim Larsen fra Hjallese, der har bestilt over nettet. Han skal have mad med hjem til sig selv og hustruen Pernille, mens sønnen Vitus på to år endnu er for lille til mellemøstlig gademad.

- Det med at bestille mad er noget, vi gør hver weekend, fortæller Joakim Larsen, der er glad for, at mange restauranter og spisesteder holder åbent for take away.

Wiktoria Bialek når at lange en del pita-brød over disken i løbet af aftenen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Vi vil gerne spise noget, der er forskelligt og anderledes, siger Joakim Larsen, som derfor bestræber sig på at prøve noget nyt hver weekend. Han håber, at restauranter og spisesteder får lov at åbne rigtigt igen i foråret. Måske på en måde, så man kan sidde udenfor og spise, som han siger.

- For os er take away en gode måde at støtte spisestederne på, så de også er her, når nedlukningen er væk, siger Joakim Larsen, inden han drager mod Hjallese med aftensmaden.

Arkaden Food Hall

Arkaden Food Hall med adressen Vestergade 68 ligger i det tidligere forlystelses-inferno, Arkaden,

Ligesom Storms Pakhus består Arkaden Food Hall af en række madboder samt barer og et fællesareal, hvor maden kunne nydes inden covid-19-restriktionerne. Begge steder åbnede i 2017, men Arkaden Food Hall har dog været igennem en konkurs, inden en ny ejer tog over og skiftede til det nuværende navn.

Begge steder ville under normale omstændigheder byde på en lang række arrangementer, quizzer, banko med meget mere, ud over det kulinariske.

Da vi kiggede forbi Arkaden fredag ved 17-18-tiden, havde seks madboder åbent:

Mai's Wok, Otto's - Anatolian Food, The Original Pita. Thai Street Food by Noo, Vietnam Street Food og Mida's Hot Crispy Chicken.

Nadia Chaudery er direktør for Arkaden Food Hall, og hun fortæller i telefonen, inden vort besøg, at det er vanskelige tider for boderne.

- Mange af dem benytter mest kurertjenesterne som Wolt for at vise, at de stadig er der. For de tjener ikke mange penge på det, siger hun og peger på, at det især er svært at finde nye potentielle lejere til Arkaden, fordi de frygter for fremtiden.

- Vi kan jo ikke holde nogen arrangementer, så længe der er restriktioner, men vi bestræber os på at være meget aktive på de sociale medier for at vise, at vi stadig er her, siger Nadia Chaudery.

Annonce

Savner kunderne

Er man kommet jævnligt i Arkaden Food Hall dengang, der ikke var restriktioner, kan man næppe have undgået at støde på den altid smilende Mai Trang, der ofte var klar med smagsprøver. Også fordi hendes bod, Mai's Wok, er den første, man støder på, hvis man benytter indgangen fra Vestergade..

Smagsprøver er der ingen af denne fredag, men Mai Trang er en af dem, der stadig holder åbent.

Thai Street Food by Noo holder også åbent ved frokosttid, fortæller Nittaya Matet, som her står delvis skjult med Naowarat Jensen ved siden af. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Vi vil gerne være med til at holde liv i Arkaden, og jeg er glad for at gå på arbejde. Jeg kunne godt holde lukket og få kompensation, men jeg vil hellere være her, for ellers ville jeg savne at tale med mine kunder, siger Mai Trang, der fortæller, at bortset fra fredag og lørdag er det svært at få penge nok i kassen til både at betale husleje og lønne den ansatte, hun har.

- Men det er vilkårene, så længe vi har sygdommen, og folk ikke passer ordenligt på. Og det vigtigste er jo, at vi er raske og i live, siger Mai Trang, inden hun lægger sidste hånd på en gang indbagt kylling med grønsager og blommesauce, som med en cykelkurers mellemkomst skal sendes til et odenseansk aftensbord for at holde sulten fra døren.

Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce