Annonce
Indland

Arkæologer finder fornem viking i grav

Et nyt fund i Hørning ved Skanderborg kan vise sig lige så vigtigt som Tollundmanden og Egtvedpigen. Liget af en mand, som kan have været Gorm den Gamles betroede eller en af hans konkurrenter, er fundet.

Et nyt arkæologisk fund kan vise sig at være lige så vigtigt som Tollundmanden og Egtvedpigen.

Det skriver DR Østjylland.

Der er tale om flere store, sammenhængende kammergrave, der er fundet i Hørning ved Skanderborg. I den ene er der fundet en meget fornem person fra yngre vikingetid med exceptionelt rige genstande.

Manden, som arkæologerne mener måske var en af kongens jarler, har fået en begravelse med alt det udstyr, som var nødvendigt for rejsen til Valhal og mere til.

Direktør Lene Høst-Madsen fra Skanderborg Museum fortæller, at manden fik et forgyldt hovedtøj til en hest med sig i graven.

- Der er ingen tvivl om, at det materiale, vi foreløbig har undersøgt fra graven, viser, at det er en højstatusperson, der er gravlagt her.

- Han indgår sandsynligvis i en magtstruktur, hvor han enten er en af kongens fortrolige eller en af kongens udfordrere, siger hun til DR Østjylland.

Beslagene fra seletøjet stammer fra cirka 950 e.Kr., hvilket betyder, at vikingen fra Fregerslev, som han kaldes, kan have været Gorm den Gamles betroede eller konkurrent.

Når udgravningen kommer i gang 19. april kan man følge den på hjemmesiden Vikingen fra Fregerslev. Derudover får folk mulighed for at følge med i arbejdet, da der bliver rundvisning hver dag.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce