Annonce
Fyn

Arbejdsulykke: Reddet ned fra sjette sal på byggeplads

Klokken 16.30 blev der slået alarm til 1-1-2 på grund af en arbejdslykke ved Sankt Knuds Kirke - også kendt som Domkirken - i Odense. Arkivfoto: Michael Bager/Scanpix
En mand fik fredag eftermiddag sin arm alvorligt klemt og er kørt på Odense Universitetshospital.

Politi og brandvæsen rykkede fredag eftermiddag ud til en arbejdsulykke på en byggeplads ved Sankt Knuds Kirke på Klingenberg i Odense.

Klokken 16.30 blev der slået alarm via 1-1-2 alarmcentralen og i første omgang lød den på en såkaldt højderedning. Der var dog ikke tale om en mand, som skulle reddes ned fra en høj bygning, men derimod én, som var kommet ud for en arbejdsulykke i sjette etages højde.

- Det er ikke sådan, at han hænger ud fra bygningen eller skal hejses ned, siger vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Manden havde fået klemt sin ene arm ganske alvorligt, og blev kørt til undersøgelser på Odense Universitetshospital.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce