Annonce
Indland

Arbejdskonflikt lammer S-togstrafikken i København mandag

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Al togtrafik på Sjælland er indstillet på grund af arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivførere, melder DSB.

Der kører ingen S-tog i Storkøbenhavn mandag morgen. Det sker efter en arbejdsnedlæggelse blandt S-togenes lokomotivførere.

Det oplyser DSB tidligt mandag morgen.

Arbejdsnedlæggelsen kommer efter længere tids konflikt mellem lokomotivførerne og DSB.

Ifølge Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB, er det usikkert, hvornår togene i hovedstadsområdet vil køre igen.

- Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Og det er i sagens natur svært at sige, hvornår lokomotivførerne genoptager arbejdet, siger han til Ritzau.

- Vi opfordrer alle passagerer til at holde sig opdateret online. Men man bør forsøge at finde alternative transportformer som for eksempel bus eller metro.

Han understreger, at rejsetidsgarantien fortsat gælder.

Forholdet mellem DSB og lokoførerne har været kørt af sporet, siden DSB i slutningen af 2017 løsrev sig fra de statslige overenskomster og meldte sig ind i Dansk Industri.

Sidenhen har DSB opsagt en række lokalaftaler om arbejdstid. Det er ifølge Avisen.dk forhandlinger om disse aftaler, der volder kvaler, og som har ført til flere arbejdsnedlæggelser blandt DSB-medarbejdere.

DSB har ønsket antallet af tillidsfolk reduceret markant, og i november gik Dansk Jernbaneforbund med til at gå fra 99 til 41 tillidsrepræsentanter.

Men fordi de øvrige aftaler om DSB-medarbejdernes fremtidige vilkår ikke er på plads, har forbundet endnu ikke villet skrive under på aftalen om færre tillidsfolk.

Aftalen skulle træde i kraft i dag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce