Annonce
Debat

Arbejdsliv. Ikke kun passagerer, der kan stå af en bus

Kære politikere. På søndag er der stormøde i OCC. Her vil en stor del af Danmarks buschauffører samles.

Mødet handler egentlig ikke om dem - men om jer - for det er jer som politikere, der er ansvarlige for rammerne i deres arbejdsliv.

Det er jer, som er ansvarlige for de kommunale udbud.

Det er jer, som sætter prisen for en bus på gaden og dermed chaufførenes arbejdsvilkår.

For chaufførerne er ved at få nok. De mødes i dagligdagen af en stadig mere presset arbejdsdag, en stadig tættere trafik, hvor konsekvensen er at pauserne bliver udhulet.

Ved du som politiker, at en buschauffør bliver lønnet pr. minut...?

Ved du, at når man f.eks. ankommer 15 minutter for sent til en pause på 20 minutter, ja så har man fem tilbage - til at spise og gå på toilettet. Det kaldes i branchen også for "minuttyranni."

For hver gang I som politikere sender et nyt udbud på gaden, skal en kommende operatør helst kunne gøre det mere effektivt - og billigere.

En bus koster det, en bus koster, brændstof ligeså, så der er kun chaufførernes vilkår at ændre på. Eller bussens vedligeholdelse. For I vil vel ikke gå på kompromis med sikkerheden?

Jeg er godt klar over, at I som politikere vil sige, at I bare prøver at forvalte skatteborgernes penge bedst muligt. Jamen, det er fint, så prøv om I f.eks. kan udlicitere folkeskolen, hospitalerne eller alle djøf'erne - og så lade de nye driftsselskaber betale de ansatte pr. minut.

3F har velsagtens også sovet lidt i timen. Lønnen svarer måske ikke helt til ansvaret, og i perioder hvor der har været chaufførmangel ikke forstået at få gennemtrumfet forbedringer.

Derfor er der "tryk stop", som stormødet hedder, for det er ikke kun passagererne som kan stå af en bus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce