Annonce
Erhverv

Arbejdslejr for fynske iværksættere: Nyt samarbejde skal hjælpe virksomheder med at vokse

Forløbet "Strømstyrke" bliver afholdt på Stjerneskibet i Odense fra september 2019 til marts/april 2020. Pressefoto: Medstrøm
Et nyt samarbejde mellem Stjerneskibet i Odense, Medstrøm i Svendborg og Erhvervshus Fyn skal fremover klæde fynske iværksættere bedre på til at vokse.

Snart er der hjælp at hente for fynske iværksættere, der gerne vil sætte ekstra skub i deres virksomhed.

I de senere år har iværksættere på Sydfyn haft mulighed for at deltage i projektet Medstrøm, som tilbyder forskellige forløb, tilpasset til netop det udviklingstrin virksomheden er på sin iværksætterrejse.

Snart er det tilbud ikke længere kun for de sydfynske iværksættere.

Tilbuddet bliver i efteråret bredt ud til hele Fyn med forløbet "Strømstyrke", der er et tilbud til virksomheder i vækstfasen.

Strømstyrke kommer til at finde sted på Stjerneskibet på Odense Havn fra september til marts/april og er et samarbejde mellem Stjerneskibet, Medstrøm i Svendborg og Erhvervshus Fyn.

Forløbet er for iværksættervirksomheder, der er op til syv år gamle, og som i forvejen er så godt i gang, at de har kunder og ønsker at udvikle virksomheden for eksempel ved at etablere sig på markedet, styrke kommunikationen eller ansætte de første medarbejdere.

Annonce

Brug for stærke iværksætterfirmaer

- Odense og Fyn har brug for iværksættere, som skaber liv, vækst og arbejdspladser. Derfor skal vi hele tiden kigge nærmere på, hvad der kan gøres for at give dem bedre muligheder for at lykkes og udvikle sig. Med Strømstyrke arbejder Fyn sammen om at hjælpe dem på vej, og jeg håber, at det vil øge lysten til at tage det næste skridt med sin virksomhed, siger by- og kulturrådmand i Odense, Jane Jegind (V), om det nye tilbud.

Chef for Erhvervskontakten i Odense Kommune, Anette Pihl Nielsen, glæder sig også over, at forløbet nu bliver for iværksættere på hele Fyn.

- Det her er en rigtig god mulighed for at tage de næste skridt med sin unge virksomhed. Vi er glade for, at samarbejdet nu åbner for, at flere kan sætte stikket i og skubbe deres virksomhed endnu mere i retning af det, de drømmer om. Vi håber, at mange vil melde sig på banen med lyst til at styrke deres forretning og virksomhedens udvikling, siger hun.

Man kan læse mere og ansøge om at komme med på forløbet via Stjerneskibets hjemmeside indtil tirsdag den 13. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Erhverv

Guldæggets rejse

Annonce