Annonce
Sydfyn

Arbejdsgruppe får halvt år til at finde ny placering til Den Blå Lagune

En arbejdsgruppe skal finde frem til en alternativ placering af Den Blå Lagune i Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg: Hvis ikke Den Blå Lagune skal ligge på Nordre Havnekaj, hvor kan den så placeres?

Det er spørgsmålet, som en arbejdsgruppe, der netop er nedsat af Social- og Sundhedsudvalget, skal prøve at løse inden oktober i år. Det forklarer formand for udvalget, Hanne Klit (S).

- Vi ønsker, at Den Blå Lagune skal forblive havnenært, og vi gerne vil finde en placering sammen med brugerne.

Arbejdsgruppen kommer til at bestå af to repræsentanter fra Rådet for socialt udsatte borgere, to repræsentanter fra værestedet samt foreningen Den Blå Lagune, to repræsentanter fra socialafdelingens administration og en repræsentant fra Miljø, Teknik og Erhverv, som har med kommunens bygninger og de fysiske rammer at gøre.

Social- og Sundhedsudvalget vil, udover at nedsætte arbejdsgruppen, også søge aktindsigt i politiets sager i området og konsultere sig med politiets forebyggelsesenhed med særligt fokus på hashhandlen fra Den Blå Lagune.

- Det er egentlig tænkt som et redskab til arbejdsgruppen. Vi synes, at det er vigtigt at få overblik over de problemer, der er med hashhandel, og derfor har vi bedt forvaltningen om at finde ud af, hvad der foregår, og hvor stort omfanget er, forklarer Hanne Klit.

Arbejdsgruppens parter skal nu udvælge deres repræsentanter, hvorefter undersøgelsesarbejdet går i gang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce