Annonce
Debat

Underernæring: Aprilsnar kronik i Politiken?

Bjarne Hilmersson

Læserbrev: Man kunne fristes til at tro, kronikken i Politiken 1. april var en aprilsnar, men det er emnet for alvorligt til. Karin Østergård, Karen Frederiksen, Lisbeth Thomsen og Lillian Jensen, titlerne udelades af pladshensyn, havde skrevet en udmærket kronik om de gamle underernærede i Danmark. Noget de fire tydeligvis ved noget om.


Forslaget handler i sin enkelthed om maden til de gamle på plejehjemmene og de indlagte på landets sygehuse. Hvor mange er eller bliver undernærede.


De fire kronikører håber på 50.000 underskrifter til et borgerforslag, der i så fald kan tages op i Folketinget. Forslaget handler i sin enkelthed om maden til de gamle på plejehjemmene og de indlagte på landets sygehuse. Hvor mange er eller bliver undernærede. De fortæller om de konsekvenser, dette giver. Bla. nævner de problemet er, at det giver ekstraomkostninger i milliardklassen, altså for samfundet. Et stort problem, der naturligvis skal og bør gøres noget ved. Hvad er så ellers problemet? Det er, når man læser kronikken, der kan læses som mere af samme slags løsninger, som nu. Måske med nogle forandringer.

Der henvises til servicelovens § 83-87. Men ikke med et eneste ord nævnes, at et stort flertal af de gamle ønsker frisklavet mad hver dag, som de kender det fra deres lange liv. At de ikke ønsker at blive fodret af med flere dage gammel opvarmet mad, som de bliver nu. Uværdigt. Ikke løsningen alene, nuvel, men her ligger måske djævlen i detaljen om underernæring begravet. Det er fakta, fortæller en undersøgelse lavet af Epinion på plejehjemmene for Odense Kommune, og det er ikke en forsinket aprilsnar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Kuldsejlet naturprojekt ved Lindø har kostet et sekscifret beløb

Erhverv For abonnenter

Kerteminde-borgmester: Undskyld, Lindø - det har vi bare ikke gjort godt nok

Livsstil

Hummer i weekenden? Se, hvordan kokken Thomas Pasfall tilbereder kongen af skaldyr

Annonce