Annonce
Sport

Aprilsnar: Danmark til VM og Kenneth Carlsen gør comeback

Kenneth Carlsen - hans come back i dansk tennis var en aprilsnar.

Det danske fodboldlandshold er trods mislykket kvalifikation på vej til VM i Brasilien, skriver Politiken.

Det er 1. april, og det kan tydeligt ses i tirsdagens sportsoverskrifter.

Eksempelvis vågnede danskerne op til nyheden om, at det danske fodboldlandshold sensationelt kan blive indkaldt til sommerens VM-slutrunde.

Det er Politiken, der skriver, at det europæiske fodboldforbund, Uefa, af forskellige årsager overvejer at inddrage Schweiz', Grækenlands og Ruslands VM-billetter og give dem til blandt andet Danmark.

Landsholdets assistenttræner, Peter Bonde, bekræfter, at Uefa har bedt danskerne om at holde sig klar.

- Foreløbig regner vi bestemt med, at det ikke bliver aktuelt, siger Peter Bonde.

- På den anden side er vi nødt til at tage situationen så alvorligt, at vi har givet en trup på 35 landsholdsaktuelle spillere besked om, at de må være forberedt på at tage i træningslejr i Helsingør fra 18. maj, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Motorsportsinteresserede kan glæde sig over et bemærkelsesværdigt Jan Magnussen-comeback til Formel 1-serien.

Det er Magnussens eget team, Jan Magnussen Racing, der oplyser, at den 40-årige kører i første omgang skal være reservekører for sønnen Kevin Magnussen, der kører for McLaren.

Så Jan Magnussen skal kun ned i McLaren-raceren, hvis Kevin må lade sig sygemelde.

- Jeg er godt klar over, at der er modstridende interesser i det her, men det var faktisk også et krav fra min side, at jeg på ingen måde skulle risikere at køre mod Kevin. Det tør jeg simpelthen ikke, siger Jan Magnussen.

Også tennisspilleren Kenneth Carlsen er klar til at genoptage karrieren. Ifølge Dansk Tennis Forbund stiller den tidligere profil op i doublematchen, når Danmark lørdag møder Luxembourg i Davis Cup.

40-årige Carlsen erstatter Thomas Kromann, der angiveligt plages af en såkaldt deuce-arm.

Derudover kunne folkekirken.dk meddele, at den afgående håndboldlandstræner Ulrik Wilbek overraskende har meldt sig ind i kampen om bispeembedet i Viborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce