Annonce
Kerteminde

April: Mesinge Lokalråd byder på to arrangementer

Sine Bach Rüttel og Flemming Walther i aktion. PR-foto

Mesinge: Der er to arrangementer på vej fra Mesinge Lokalråd i denne måned.

Lørdag 13. april spiller Sine Bach Rüttel, som er kendt som Danmarks banjo-dronning. Hun er bosiddende på Hindsholm.

Ved arrangementet i Mesinge har hun selskab af Flemming Walther og Danny Wichmann.

Ulrik Dal, som er kunstmaler, vil male under hele forestillingen.

Billetter: 100 kroner for voksne og 40 kroner for skolesøgende børn ved "Min Købmand i Mesinge - eller pr. SMS7tlf. hos Pia Kolle, tlf. 2276 1099.

Arrangementet afvikles i tidsrummet 14 til 17, henvender sig både til børn og voksne og foregår på Mesingeskolen.

Hos "Min Købmand" i Mesinge kan der nu også købes billetter til foredraget med Jens Andersen, som er forfatteren til biografien om Kim Larsens unge år.

Disse billetter koster 100 kroner.

Arrangementet foregår mandag 29. april kl. 19. Eventuelt overskydende billetter kan købes ved døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

112

Politi i aktion ved boligblok i Middelfart

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce