Annonce
Fyn

Appel fra politidirektør og borgmester: Hold stadig afstand og pas på

Politidirektør Arne Gram og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel appellerer fortsat til, at fynboerne holder afstand og overholder de retningslinjer, myndighederne har sat. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Det er vigtigt, at fynboerne stadig overholder restriktioner for at undgå spredning af coronavirus. Både politi og kommuner roser borgerne for at passe på hinanden, men minder også om, at nogle enkelte stadig ikke har forstået budskabet. Hold afstand, også nu hvor påsken nærmer sig, lyder det blandt andet.
Annonce

Selv om solen frister til udeliv og påsken snart rammer os midt i en coronakrise gælder det stadig om at undgå at samles, at holde afstand til hinanden, og passe på hinanden, så færrest mulige bliver smittet.

Budskabet kommer - igen - fra Fyns Politis politidirektør Arne Gram og Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), halvanden uge efter, at de begge stod foran rådhuset på Flakhaven i Odense, og mindede fynboerne om restriktioner og påpasselighed midt i en verdensomspændende coronakrise. Og selv om budskabet er det samme som for halvanden uge siden kan de begge konstatere, at budskabet er blevet hørt og har hjulpet.

- Et kæmpe skulderklap til det, alle indtil nu har gjort. Fra kommunens side rustede vi markant op på vores tilstedeværelse i bybilledet for at guide og instruere borgerne i, hvordan vi skal holde afstandsreglen og forbud mod forsamling. Temaet er nu at holde fast i det, der er sat i værk, siger Peter Rahbæk Juel, som ikke alene taler som Odenses borgmester, men også på vegne af de øvrige borgmestre i Kredsrådet, en sammenslutning af de 10 fynske kommuner og Fyns Politi.

Han peger på vigtigheden af at holde disciplinen, til vi er på den anden side af coronakrisen.

- Hvis vi ikke holder disciplinen hver især sker der det, at målstregen for, hvornår vi er tilbage i en normal situation, rykker længere og længere ud i fremtiden, advarer borgmesteren.

Gåde råd på sociale medier

Det er vigtigt for Fyns Politi og de 10 fynske kommuner i Kredsrådet at fastholde fynboernes forsigtighed og forsamlingsforbud, også i forbindelse med påsken.

Derfor vil både politiet og kommunerne sende påmindelser ud på de sociale medier, som skal minde fynboerne om, at krisen langt fra er overstået, og at reglerne mod at færdes mere end 10 personer fortsat er forbudt, ligesom man skal holde fysisk afstand til hinanden.

Det sker blandt andet med følgende budskaber:

"Hver for sig passer vi på dig og mig".

"Hold liv i glæden. Bryd smittekæden".

"Borgere på Fyn viser hensyn".

"Varme tanker smitter ikke".

Kilde: Fyns Politi

Annonce

Nogle er stadig ligeglade

I praksis er det politiets kørende patruljer, som oplever, om borgerne efterlever de skrappere restriktioner fra myndighederne, eller om de blæser på det hele.

- Der er nogle få, som stadig er ligeglade, men hovedparten har forstået situationens alvor. Vi har været massivt ude og vi har øget vores patruljering, og rigtig mange viser ansvarlighed, siger Arne Gram, politidirektør i Fyns Politi.

Han mener, at der er al mulig grund til at holde fast i restriktionerne og det forsamlingsforbud, som betyder, at man højst må være 10 personer samme sted.

- Tallene omkring smittede, intensivbehandlede og døde taler sit eget sprog. Borgerne har taget restriktionerne til sig, og der er ros til dem, siger Arne Gram.

Han vender dog tilbage til dem, som stadig ikke har forstået situationens alvor med risikoen for spredning af coronavirus, og derfor vil han gerne appellere til dem.

- Der er desværre stadig nogle ganske få, som af enten ligegyldighed eller fordi de er lidt tunge i det, ikke har forstået alvoren i det her. Det er lige netop den lille gruppe og den uforsigtighed, den udviser, som kan ødelægge det for de mange. Man kan blive uforvarende eller forvarende med til at sprede smittekæden, og vi ser frem til en påske, hvor det lokker med sol, parker og andre steder, hvor man kan stimle sammen. Men lad være, siger politidirektøren.

- Hold ud, hold fast, hold afstand, lyder budskabet blandt andet fra politidirektør Arne Gram. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Det er afgørende vigtigt lige nu at fastholde disciplinen. Gør vi ikke det risikerer vi, at målstregen rykker længere ud i fremtiden, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Foto: Frederik Steen Nordhagen
- Der er desværre stadig nogle ganske få, som af enten ligegyldighed eller fordi de er lidt tunge i det, ikke har forstået alvoren i det her, siger politidirektør Arne Gram. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce