Annonce
Kerteminde

Appel fra bekymret boligkvarter: "Skibakken" er et overgreb mod en af byens flotteste indfaldsveje

Beboere på Enggade, Skovvej, Hinkesvej og Odensevejhar skrevet en appel til byrådsmedlemmerne og at tænke sig om en gang mere i forhold til "Skibakken".Illustration: Jesper Thyge Brøgger Arkutektur og Design
I en henvendelse, der netop er sendt til samtlige byrådsmedlemmer, opridser beboere omkring Kertemindehallen fem punkter, der taler imod at lade Jens Peter Henriksen opføre etagebyggeri som nabo til hallen.

Kerteminde: - Vi er meget nervøse for, hvad det er, de har gang i herude. Og når vi ser på, hvor lidt man må andre steder i byen - for eksempel protesterne imod etagebyggeri på havnen og over blot 2 etager ved Tyrebakken, så kan vi ikke få øje på argumenterne for, at man må bygge 5-6 etager herude i vores del af byen.

Niels Erbo Andersen og andre beboere på Skovvej, Enggade, Hinkesvej og Odensevej er fortsat meget kede af Jens Peter Henriksens planer om at bygge et etagebyggeri med tilnavnet "Skibakken" på grunden på Odensevej 15, lige op og ned ad Kertemindehallen.

De har skrevet deres bekymring ned i et brev som er sendt til samtlige byrådets medlemmer. I brevet peger på de fem punkter.

For det første kommuneplanen, hvori der blandt andet skrives om, at "byudvikling mod det åbne land skal ske under hensyntagen til landskabelige kvaliteter".

- Hvis man mener noget med dette, er det da et overgreb at placere et højhus ved en af de flotteste indfaldsveje til Kerteminde by, hedder det i brevet.

- Det vil virke som en stor mur, man møder som det første ved indkørslen til Kerteminde By.

Annonce

Bebyggelsesprocent og trafiksikkerhed

Beboerne peger også på byggeprocenten: Grunden, hvor byggeriet skal opføres, er udlagt til idrætsformål og med en bebyggelsesprocent på 10. Vi ville sagtens kunne forstå og acceptere 20 eller 25, men et her projekt taler om 160 procent, siger Niels Erbo Andersen.

Beboerne peger i brevet også på hensynet til idrætsfaciliteterne, til brandfare (den gamle rundbuehal lige bag det planlagte byggeri), til æstetik og sund fornuft og til trafikal sikkerhed.

At brevet kommer netop nu skyldes, at beboerne ad omveje har hørt, at der er et nyt lokalplanforslag på vej.

De slutter deres brev af med et ønske om at blive indkaldt til et møde om sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce