Annonce
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Michael Bobak er ikke glad for den beslutning, han har følt sig nødsaget til at træffe. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Langeskov Apotek er stoppet med at levere medicin ud til borgere. - Det kan ikke betale sig økonomisk, siger ejeren.

Langeskov: Fyens Stiftstidende bragte 21. november en artikel om Jette Christensens far, der ikke kunne få leveret sin medicin til døren længere, fordi Langeskov Apotek var stoppet med at bringe ud.

Ejeren af Langeskov Apotek, Michael Bobak, synes ikke, det har været en nem beslutning.

- Jeg har taget den lidt ubehagelige beslutning, fordi økonomien simpelthen ikke hænger sammen mere.

Apotekerne er underlagt en økonomisk rammestyring, som betyder, at hvis der sælges mange håndkøbsprodukter, så falder avancen på medicintilsvarende.

- Der er en ramme, og vi skal være indenfor den ramme, men vi bliver bedre og bedre til at sælge håndkøbsmedicin, og så tænker ministeren ”så kan vi lige spare nogle penge," fortæller Michael Bobak.

- Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin, og chaufføren skal jo stadig have det samme i løn.

Annonce

- Det er sgu ikke for sjov, jeg gør det

Michael Bobak er godt bekendt med, at udbringning af medicin er en service, mange apoteker yder, og at det hverken er sjovt for ham eller de borgere, det går udover. Men det var en beslutning, han var nødsaget til at træffe.

- Det er sgu ikke for sjov, at jeg gør det. Apoteket er en privat virksomhed, og min familie blev ramt af det underskud, det gav. Vi er ikke støttet af det offentlige.

- Det var et stort underskud og ikke bare nogle få tusinde kroner.

Michael Bobak kan dog se, at listen over borgere, som fik bragt medicin ud i stor udstrækning, har fundet andre leverandører. For selv om Langeskov Apotek ikke leverer medicin til borgere mere, er der mange andre løsninger.

- Hvis man har mulighed for det, kan man selv tage til apoteket. Ellers kan man måske få en nabo eller et familiemedlem til det. Der er de seneste fire-fem år også kommet onlinemuligheder, som bringer til døren, og man ser også, at folk ringer efter taxa, der henter og bringer medicinen. Det er ekstremt anvendt i København, fortæller Michael Bobak.

Flere apoteker gør, at færre ønsker udbringning

Michael Bobak siger, at han er glad for, at Jette Christensen og hendes far har fundet en løsning. Overordnet set er der dog færre og færre borgere, der ønsker udlevering.

- Siden 2015 er der kommet tiltagende flere apoteker, og det faktum er, at færre og færre har ønsket at få bragt medicin ud. Bilen har kørt mere og mere tomme ud, og det har gjort situationen værre og værre.

- Det er en uheldig udvikling, at betalingen for vores kerneområder falder til fordel for frihandelsalg. Det tilgodeser byapotekerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce