Annonce
Kerteminde

Apotek stoppede med udbringning: Borger i Marslev endte i et sort apotekerhul

Ingen apoteker bringer medicin ud til Marslev. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt
Jette Christensens far bor i Marslev og plejede at få sin medicin leveret til døren af Langeskov Apotek. Men nu er apoteket stoppet med at bringe ud, og ingen kører længere til Marslev.

Langeskov: Jette Christensens far bor i Marslev og kan ikke selv hente sin medicin. Derfor plejede Langeskov Apotek at levere medicinen til hans dør. Plejede.

For nu er Langeskov Apotek stoppet med at køre ud, og derfor måtte Jette Christensens far finde en anden måde at få sin medicin på. Det viste sig at blive svært.

- Kontoen skulle flyttes til Nyborg, så jeg kontaktede apoteket i Nyborg for at høre, hvordan man gjorde det her. Her fik jeg at vide, at det ikke kunne køre over PBS, som det plejede, hvis man var hjemmeboende, og derudover kørte de slet ikke til Marslev, fortæller Jette Christensen.

Derefter startede noget af en jagt på et apotek, der havde lyst til at bringe medicin ud til Marslev.

Annonce

Jeg tænkte bare: "Det er løgn, det her". At man i et velfærdssamfund ikke kan få bragt medicin ud. Det er urimeligt, at hjemmeplejen skal bruge tid på at levere medicin ud. De er i forvejen skåret rigtig meget i Kerteminde Kommune.

Jette Christensen, datter til borger, der ikke kunne få sin medicin

En tur i apotekerkarrusellen

Efter Nyborg gik turen til Kerteminde. Heller ikke her var der hjælp at hente, forklarer Jette Christensen.

- I Kerteminde sagde de, at de heller ikke kørte til Marslev, og at det var Langeskovs område. Apoteket i Kerteminde forespurgte apoteker i Odense, om de så kørte til Marslev, men det gjorde de heller ikke.

Det betød, at Marslev var blevet et sort apotekerhul, som ingen ville bringe ud til, og dermed kunne Jette Christensens far ikke få bragt sin medicin ud.

- Det undrede hjemmeplejen meget, at det ikke kunne lade sig gøre, siger Jette Christensen.

- Urimeligt at hjemmeplejen skal bruge tid på det

I dag får Jette Christensens far medicinen bragt til døren, men det er ad flere omveje.

- Nyborg leverer medicinen til Birkelund Plejecenter, og så leverer hjemmeplejen den til min far. Det betyder også, at det kan køre over PBS, som det plejer, fordi Nyborg ikke leverer til en hjemmeboende, men til en institution.

Men selvom der er fundet en løsning på problemet, synes Jette Christensen, at det er vigtigt at råbe op.

- Jeg tænkte bare: "Det er løgn, det her". At man i et velfærdssamfund ikke kan få bragt medicin ud. Det er urimeligt, at hjemmeplejen skal bruge tid på at levere medicin ud. De er i forvejen skåret rigtig meget i Kerteminde Kommune.

- Jeg synes, det er værd at påpege, for hvordan skal de ældre få bragt deres medicin ud i fremtiden? Jeg tænker, at hjemmeplejen kan være nødt til at bruge ressourcer på det i fremtiden.

Jette Christensen har været igennem hele apotekerkarrusellen for at finde et apotek, der vil bringe medicin ud til hendes far. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce