Annonce
Faaborg-Midtfyn

Apollo 11 lander i Ringe Bio til støttearrangement

Dokumentarfilmen "Apollo 11" ser nærmere på den første bemandede landing på månen med kommandør Neil Armstrong og pilot Buzz Aldrin i 1969. PR-foto

Ringe: Elektronikvirksomheden Elcanic A/S og Rethingh-gruppen er gået sammen om at invitere alle interesserede til forevisning af filmen Apollo 11 i Ringe Bio 26. november kl. 19.30. Elcanic A/S er sponsor for arrangementet, og billetsalget går ubeskåret til spejderne i Rethingh-gruppen.

Apollo 11 er en dokumentarfilm baseret på de originale 70 mm-filmoptagelser, optaget i forbindelse med forberedelserne til den første flyvning til månen. Det er i år 50 år siden, at denne begivenhed fandt sted.

- Filmen har fået endog meget fine anmeldelser men har så vidt vides kun været vist i København og Aarhus, så det er en enestående chance for at se den her på Fyn, fortæller Niels Andersen fra Elcanic A/S i en pressemeddelelse.

- Og vi vil meget gerne dele den oplevelse med så mange som muligt, fortsætter han.

Som en sidebemærkning kan nævnes, at af de 24 astronauter, der fløj Apollo-programmet, har de 20 været spejdere, og af de 12, der vandrede på månen, har de 11 været spejdere.

Billetter kan købes på rethingh-gruppen.dk.

Annonce
I filmen kommer man med helt tæt på de tre astronauter ombord på Apollo 11. Man ser også folkene i Mission Control og så følger filmen, de millioner af tilskuere, der oplevede de vigtige dage og timer i 1969, da menneskeheden tog et stort spring i fremtiden. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce