Annonce
Sport

Antonsen om VM-finale: Har drømt om den scene

Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix
Anders Antonsen har svært ved at forstå, at han søndag skal stå i karrierens største kamp.

Badmintonkometen Anders Antonsen tog en ny stor skalp, da han lørdag spillede sig i VM-finalen med en knusende sikker sejr over Kantaphon Wangcharoen fra Thailand.

22-årige Antonsen vandt 21-15, 21-10 og skal nu møde den japanske verdensetter, Kento Momota.

- Siden jeg var helt lille, og før jeg kunne slå en baghånd, har jeg drømt om at stå på sådan en scene. Det er det, jeg altid har drømt om, siger Antonsen til TV2 Sport.

- Det er vel den største kamp, man overhovedet kan opleve, sammen med et OL, konstaterer han.

Danskeren, der er seedet som nummer fem i herresingle, dominerede stort set fra start til slut mod lørdagens thailandske modstander.

Ifølge Antonsen selv var han ikke på toppen fysisk, men alligevel leverede han en pragtpræstation.

- Ligesom i går (fredag, red.) tror jeg ikke, jeg kan forstå det helt. Det er først efterfølgende, jeg kan begynde at forstå, hvad der er sket, siger Antonsen.

Han forklarer, at resten af lørdagen skal bruges på nedvarmning, et varmt bad og en stor omgang aftensmad.

Antonsen får da også brug for at være på toppen i søndagens opgør mod Momota. Den førsteseedede japaner cruisede ligesom Antonsen til finalen med med en sejr på 21-13, 21-8 over inderen Sai Praneeth Bhamidipati.

Antonsen og Momota har stået over for hinanden fire gange. Tre af opgørene er endt med japansk sejr, men Antonsen vandt det seneste møde i Indonesia Masters i januar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce