Annonce
Gear

Antallet af campister vokser

Børn er generelt glade for campinglivet. Alle steder finder de nye kammerater, og forældrene kan slappe af. Det er en af årsagerne til, at flere og flere kaster sig ud i tilværelsen som campist, siger man i branchen.

Campingbranchen mærker fortsat ikke meget til krisen. Pladserne i Danmark er de måske bedste i Europa, og flere og flere kaster sig over camping-livet - også som vintercampister

Det kan godt være, at krisen kradser i samfundet. Og det kan godt være, at danskerne sparer på nyinvesteringerne. Men ferie skal der være råd til. Og campingferie er blevet trendy. Der kommer endnu flere campister til, mener Camping Branchens formand.

- Camping er blevet for alle. Og så er camping en grøn ferieform. Når vi i vores branche som forhandlere taler om krise, sammenligner vi med udviklingen, da det gik stærkest. I dag tror jeg, at udviklingen har fundet et mere naturligt leje med stadig fremgang, blot i et roligere tempo, siger formanden for Camping Branchen, Torben Hansen.

Selv om forhandlerbranchen har oplevet et sandt boom i salget af campingvogne siden kort efter årtusindeskiftet, hvor antallet af indregistrerede campingvogne i Danmark er steget med over 30 pct. til et stykke over 140.000, er brancheformanden overbevist om, at endnu flere danske familier vil få øjnene op for campinglivets glæder - trods eller måske på grund af krisen.

- Og det er der flere årsager til. Med den teknologiske udvikling er nutidens campingvogne blevet lettere og stadigt mere luksuriøse, uden at det har rykket på priserne. Med andre ord er begrebet feriebolig på hjul blevet en både fleksibel, økonomisk og ikke mindst mere indholdsrig måde at holde sommerhus på.

-I dag får man udstrakt luksus i selv meget lette vogne, der kan trækkes af de mindre biler, som øgede miljøhensyn har gjort populære. Campingferie er fleksibel. Man kan tage hvorhen man har lyst, når man får lyst, uanset om det er sommer eller vinter, siger Torben Hansen.

Torben Hansen peger på, at vintercamping med de moderne campingvogne er blevet uhyre populær blandt danske campister, og det åbner for nye målgrupper.

- Flere danske campingpladser har åbent året rundt. De danske pladser har udviklet sig til nok de bedste i Europa, og der er noget for enhver smag. Pladserne satser mere og mere på temaer som wellness, fiskeri, golf, cykelture. Det er en spændende udvikling, som tiltaler de danske familier.

- Man må ikke glemme, at camping for børnene er den ultimative ferieform. Når børnene har det godt og er selvaktiverede, så stresser mor og far af, fortæller formanden.

For familier med mod på at prøve camping, er en teltferie måske den perfekte indgang til campinglivet.

- For ganske få penge kan man få villatelte. Men, er det campingvogn, man vil have, så findes der mange nyere brugte vogne på markedet, man kan starte med til fornuftige penge, siger Torben Hansen.

Alt det kan man vel selvsyn forvisse sig om, hvis man tager turen til Herning og besøger den store messe "Ferie for alle", der holdes fredag, lørdag og søndag i næste uge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce