Annonce
Gear

Antallet af campister vokser

Børn er generelt glade for campinglivet. Alle steder finder de nye kammerater, og forældrene kan slappe af. Det er en af årsagerne til, at flere og flere kaster sig ud i tilværelsen som campist, siger man i branchen.

Campingbranchen mærker fortsat ikke meget til krisen. Pladserne i Danmark er de måske bedste i Europa, og flere og flere kaster sig over camping-livet - også som vintercampister

Det kan godt være, at krisen kradser i samfundet. Og det kan godt være, at danskerne sparer på nyinvesteringerne. Men ferie skal der være råd til. Og campingferie er blevet trendy. Der kommer endnu flere campister til, mener Camping Branchens formand.

- Camping er blevet for alle. Og så er camping en grøn ferieform. Når vi i vores branche som forhandlere taler om krise, sammenligner vi med udviklingen, da det gik stærkest. I dag tror jeg, at udviklingen har fundet et mere naturligt leje med stadig fremgang, blot i et roligere tempo, siger formanden for Camping Branchen, Torben Hansen.

Selv om forhandlerbranchen har oplevet et sandt boom i salget af campingvogne siden kort efter årtusindeskiftet, hvor antallet af indregistrerede campingvogne i Danmark er steget med over 30 pct. til et stykke over 140.000, er brancheformanden overbevist om, at endnu flere danske familier vil få øjnene op for campinglivets glæder - trods eller måske på grund af krisen.

- Og det er der flere årsager til. Med den teknologiske udvikling er nutidens campingvogne blevet lettere og stadigt mere luksuriøse, uden at det har rykket på priserne. Med andre ord er begrebet feriebolig på hjul blevet en både fleksibel, økonomisk og ikke mindst mere indholdsrig måde at holde sommerhus på.

-I dag får man udstrakt luksus i selv meget lette vogne, der kan trækkes af de mindre biler, som øgede miljøhensyn har gjort populære. Campingferie er fleksibel. Man kan tage hvorhen man har lyst, når man får lyst, uanset om det er sommer eller vinter, siger Torben Hansen.

Torben Hansen peger på, at vintercamping med de moderne campingvogne er blevet uhyre populær blandt danske campister, og det åbner for nye målgrupper.

- Flere danske campingpladser har åbent året rundt. De danske pladser har udviklet sig til nok de bedste i Europa, og der er noget for enhver smag. Pladserne satser mere og mere på temaer som wellness, fiskeri, golf, cykelture. Det er en spændende udvikling, som tiltaler de danske familier.

- Man må ikke glemme, at camping for børnene er den ultimative ferieform. Når børnene har det godt og er selvaktiverede, så stresser mor og far af, fortæller formanden.

For familier med mod på at prøve camping, er en teltferie måske den perfekte indgang til campinglivet.

- For ganske få penge kan man få villatelte. Men, er det campingvogn, man vil have, så findes der mange nyere brugte vogne på markedet, man kan starte med til fornuftige penge, siger Torben Hansen.

Alt det kan man vel selvsyn forvisse sig om, hvis man tager turen til Herning og besøger den store messe "Ferie for alle", der holdes fredag, lørdag og søndag i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce