Annonce
Gear

Antallet af campister vokser

Børn er generelt glade for campinglivet. Alle steder finder de nye kammerater, og forældrene kan slappe af. Det er en af årsagerne til, at flere og flere kaster sig ud i tilværelsen som campist, siger man i branchen.

Campingbranchen mærker fortsat ikke meget til krisen. Pladserne i Danmark er de måske bedste i Europa, og flere og flere kaster sig over camping-livet - også som vintercampister

Det kan godt være, at krisen kradser i samfundet. Og det kan godt være, at danskerne sparer på nyinvesteringerne. Men ferie skal der være råd til. Og campingferie er blevet trendy. Der kommer endnu flere campister til, mener Camping Branchens formand.

- Camping er blevet for alle. Og så er camping en grøn ferieform. Når vi i vores branche som forhandlere taler om krise, sammenligner vi med udviklingen, da det gik stærkest. I dag tror jeg, at udviklingen har fundet et mere naturligt leje med stadig fremgang, blot i et roligere tempo, siger formanden for Camping Branchen, Torben Hansen.

Selv om forhandlerbranchen har oplevet et sandt boom i salget af campingvogne siden kort efter årtusindeskiftet, hvor antallet af indregistrerede campingvogne i Danmark er steget med over 30 pct. til et stykke over 140.000, er brancheformanden overbevist om, at endnu flere danske familier vil få øjnene op for campinglivets glæder - trods eller måske på grund af krisen.

- Og det er der flere årsager til. Med den teknologiske udvikling er nutidens campingvogne blevet lettere og stadigt mere luksuriøse, uden at det har rykket på priserne. Med andre ord er begrebet feriebolig på hjul blevet en både fleksibel, økonomisk og ikke mindst mere indholdsrig måde at holde sommerhus på.

-I dag får man udstrakt luksus i selv meget lette vogne, der kan trækkes af de mindre biler, som øgede miljøhensyn har gjort populære. Campingferie er fleksibel. Man kan tage hvorhen man har lyst, når man får lyst, uanset om det er sommer eller vinter, siger Torben Hansen.

Torben Hansen peger på, at vintercamping med de moderne campingvogne er blevet uhyre populær blandt danske campister, og det åbner for nye målgrupper.

- Flere danske campingpladser har åbent året rundt. De danske pladser har udviklet sig til nok de bedste i Europa, og der er noget for enhver smag. Pladserne satser mere og mere på temaer som wellness, fiskeri, golf, cykelture. Det er en spændende udvikling, som tiltaler de danske familier.

- Man må ikke glemme, at camping for børnene er den ultimative ferieform. Når børnene har det godt og er selvaktiverede, så stresser mor og far af, fortæller formanden.

For familier med mod på at prøve camping, er en teltferie måske den perfekte indgang til campinglivet.

- For ganske få penge kan man få villatelte. Men, er det campingvogn, man vil have, så findes der mange nyere brugte vogne på markedet, man kan starte med til fornuftige penge, siger Torben Hansen.

Alt det kan man vel selvsyn forvisse sig om, hvis man tager turen til Herning og besøger den store messe "Ferie for alle", der holdes fredag, lørdag og søndag i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce