Annonce
Middelfart

Ansigtsløft på vej til kirkeplads: Den skal shines op

Middelfart Kirke er i dag indrammet af en stenplads med et lille græsareal ud til Algade. Arkivfoto

Menighedsrådet for Middelfart Kirke har besluttet at ændre på udseendet omkring kirken: - Vi synes, at den trænger til at blive shinet op.

Middelfart: Det er ikke kun arkæologer og anlægsarbejdere fra Klimaby-projektet, der planlægger at grave i den gamle bydel i løbet af foråret.

Således oplyser formanden for menighedsrådet for Middelfart Kirke, Bit Jensen, at pladsen omkring selve kirken også skal forvandles.

- Vi synes, at den trænger til at blive shinet op. Det grønne areal ud mod Algade er ikke pænt, og så vil vi også rent praktisk gerne have en bedre belysning og mere styr på parkeringsforholdene. I dag bliver der parkeret på kryds og tværs, og det er der ikke noget at sige til, fordi man ikke kan se, hvor man kan holde. Men det vil vi så ændre på nu, forklarer Bit Jensen.

Hun kan ikke selv huske, hvornår pladsens nuværende udseende med nøgne brosten og det lille stykke græs ud mod Algade blev anlagt.

- Men der har jo tidligere stået nogle træer i græsplænen, der var rigtig flotte, men så blev fældet, da der gik sygdom i dem. Siden hen har det så set rimelig barsket ud, så pladsen skal egentlig have et ansigtsløft, påpeger menighedsrådsformanden.

Annonce

Kirken midt i Klimabyen

Klimabyen er et klimasikringsprojekt til 76,4 millioner kroner, som har til formål at håndtere regnvandet på overfladen som supplement til rør i jorden i den vestlige del af Middelfart, som ofte er ramt af oversvømmede kældre og vand på terræn ved kraftige regnskyl.

Middelfart Kirke og dets to kirkegård - Vestre Kirkegård og Sønder Kirkegård - er omfattet af projektet, der løber frem til efteråret 2018 og er inddelt i forskellige etaper - Skovkvarteret, Allékvarteret og Bykvarteret samt Aktivitetsskoven.

Sønder Kirkegård blev først medtaget som en del af anlægsarbejdet i Skovkvarteret tilbage i 2016. Dog i mindre omfang i forhold til Vestre Kirkegård, som blev optaget af anlægsarbejdere det meste af 2017 som en del af Allékvarteret. Her er der anlagt en udsigtstrappe med bassin samt en ny sti med vandtrug i midten. Nu kommer turen så til Bykvarteret, hvor selve kirken ligger. Her skal der anlægges en trappe på hjørnet af kirkens grund ved Brogade og Algade.

For Bit Jensen, der menighedsrådsformand i Middelfart Kirke, har det skabt ekstra opmærksomhed omkring kirken:

- Debatten omkring Vestre Kirkegård har rigtig nok fyldt meget, men ellers synes jeg faktisk ikke, at der har været de store udfordringer. Vi har været med i det lige fra starten, og vi er hele tiden blevet informeret og spurgt hele vejen igennem, og vi har haft muligheden for at sige fra, siger hun.

Få et overblik over, hvordan pladsen omkring Middelfart Kirke - set oppefra - vil blive forvandlet.

Se her, hvordan kirkepladsen skal forvandles - set oppefra:

Bit Jensen vurderer, at antallet af parkeringspladser omkring kirken vil være det samme, selv når pladsen er forvandlet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Afventer udgravning

Der har været planer om at forvandle kirkepladsen det seneste års tid, men det er en langsommelig proces, fordi der er flere led, der skal sige god for det, oplyser Bit Jensen.

Nu afventer menighedsrådet blot det sidste - nemlig arkæologerne.

- Vi ville egentlig gerne have været i gang hurtigst muligt. Men i og med, at vi skal lave noget gravearbejde i den græsplæne, der ligger lige foran kirken, så skal arkæologer med indover. For der kan gemme sig noget i jorden derunder, som er spændende.

Menighedsrådet vil mere præcist grave mere end en halv meter ned i græsset ved Algade for at lave en gangsti. Men de må afvente tidsplanen for en arkæologisk udgravning, som Odense Bys Museer er ved at planlægge på hjørnet af kirkens grund, da Klimabyen skal have anlagt en trappe der.

- Det er klart, at museet gerne vil køre det sådan, at når de alligevel skal grave det ene sted, så graver de også det andet sted samtidig. Så vi må vente på tidsplanen, forklarer Bit Jensen og tilføjer:

- Men lige så snart, vi får grønt lys fra museet, går vi i gang.

Der er afsat cirka 750.000 kroner til forvandlingen af kirkepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Milano venter på Eriksen-pressemøde

Kerteminde For abonnenter

Politikere gik stik imod anbefalinger: Nu skal sag om 10. klasser gå om

Odense

GoMore-direktør om humanister i erhvervslivet: - Virksomhederne er ligeglade med, hvor folk kommer fra

Annonce