Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ansatte: Det er den forkerte chef, der fratræder

Endnu en markant kommunal leder har sat sin fod på rådhuset i Ringe for sidste gang. Arkivfoto: Tim Visti
Efter en aftrædelsesordning til deres chef, Ulrik Skyum Christensen, langer en gruppe ansatte nu ud efter ledelsen af Sundhed- og Omsorgsområdet i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn: Der er gang i svingdøren i Faaborg-Midtfyn Kommune i øjeblikket. Endnu en højt placeret kommunal leder er fratrådt. Torsdag i sidste uge kom meddelelsen om, at der var indgået en fratrædelsesaftale med lederen af kommunens afdeling for Forebyggelse, Træning og Rehabilitering (FTR), Ulrik Skyum Christensen.

Det har fået nogle af hans tidligere ansatte op på barrikaderne. Tre af dem har sendt et læserbrev, hvori de bakker deres fratrådte chef ubetinget op. De mener, at den kommunale topledelses indstilling til Ulrik Skyum Christensen står i skærende kontrast til deres egen oplevelse.

"Vi oplever vores nu opsagte leder som empatisk, fagligt dygtig, visionær. En leder som inddrager os i drøftelser af det, som har indflydelse på vores arbejdes udførelse og kvalitet. Så når også politikerne efterlyser mere empatisk ledelse, så er det den forkerte leder, som er blevet opsagt," skriver medarbejderne blandt andet.

Hele læserbrevet er gengivet i forbindelse med artiklen her.

Ulrik Skyum Christensen var i en årrække leder af Det Mobile Sundhedscenter, inden han i 2018 blev forfremmet til at stå i spidsen for hele trænings- og rehabliteringsområdet.

I foråret 2019 blev denne afdeling kraftigt beskåret i forbindelse med en sparerunde. 12 medarbejdere blev opsagt og tre stillinger nedlagt - en reduktion på 25 procent.

Ulrik Skyum Christensen overtog jobbet, efter at den tidligere leder på området, Elsebeth Elsted, i 2017 sagde op i vrede over, hvad hun oplevede som mobning fra kommunens daværende topledelse.

Annonce
Lederen af Sundhed & Omsorg, Dorthe Lykke Jensen, understreger, at der ikke er tale om en fyring. Arkivfoto

Ikke en fyring

Ulrik Skyum Christensens nu tidligere chef, fagchef Dorthe Lykke Jensen meddeler, at Ulrik Skyum Christensens ansættelsesforhold i Sundhed og Omsorg ophører efter gensidig aftale og i en fælles forståelse.

- Der ikke er tale om en fyring af Ulrik Skyum Christensen, hvilket fremgår af fratrædelsesaftalen, skriver hun i en mail.

Derudover ønsker Dorthe Lykke Jensen ikke at udtale sig om sagen.

- Vi udtaler os generelt ikke offentligt om individuelle og konkrete personalesager, siger hun.

Dorthe Lykke Jensen oplyser, at det allerede er aftalt med politikerne i Faaborg-Midtfyns Sundheds- og Omsorgsudvalg, at de vil blive orienteret om fratrædelsen på det næste møde i udvalget. Det samme sker i kommunens Økonomiudvalg.

Ulrik Skyum Christensen var leder for cirka 70 ansatte på området Forebyggelse, Træning og Rehabilitering. Avisen har i forbindelse med denne artikel haft kontakt til Ulrik Skyum Christensen, men han har ingen kommentarer til sagen.

Jonas Bjødstrup (leder af Den Kommunale Hjemmepleje) vil i en periode, som konstitueret leder, også varetage ledelsen af Forebyggelse, Træning og Rehabilitering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Annonce