Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ansatte: Det er den forkerte chef, der fratræder

Endnu en markant kommunal leder har sat sin fod på rådhuset i Ringe for sidste gang. Arkivfoto: Tim Visti
Efter en aftrædelsesordning til deres chef, Ulrik Skyum Christensen, langer en gruppe ansatte nu ud efter ledelsen af Sundhed- og Omsorgsområdet i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn: Der er gang i svingdøren i Faaborg-Midtfyn Kommune i øjeblikket. Endnu en højt placeret kommunal leder er fratrådt. Torsdag i sidste uge kom meddelelsen om, at der var indgået en fratrædelsesaftale med lederen af kommunens afdeling for Forebyggelse, Træning og Rehabilitering (FTR), Ulrik Skyum Christensen.

Det har fået nogle af hans tidligere ansatte op på barrikaderne. Tre af dem har sendt et læserbrev, hvori de bakker deres fratrådte chef ubetinget op. De mener, at den kommunale topledelses indstilling til Ulrik Skyum Christensen står i skærende kontrast til deres egen oplevelse.

"Vi oplever vores nu opsagte leder som empatisk, fagligt dygtig, visionær. En leder som inddrager os i drøftelser af det, som har indflydelse på vores arbejdes udførelse og kvalitet. Så når også politikerne efterlyser mere empatisk ledelse, så er det den forkerte leder, som er blevet opsagt," skriver medarbejderne blandt andet.

Hele læserbrevet er gengivet i forbindelse med artiklen her.

Ulrik Skyum Christensen var i en årrække leder af Det Mobile Sundhedscenter, inden han i 2018 blev forfremmet til at stå i spidsen for hele trænings- og rehabliteringsområdet.

I foråret 2019 blev denne afdeling kraftigt beskåret i forbindelse med en sparerunde. 12 medarbejdere blev opsagt og tre stillinger nedlagt - en reduktion på 25 procent.

Ulrik Skyum Christensen overtog jobbet, efter at den tidligere leder på området, Elsebeth Elsted, i 2017 sagde op i vrede over, hvad hun oplevede som mobning fra kommunens daværende topledelse.

Annonce
Lederen af Sundhed & Omsorg, Dorthe Lykke Jensen, understreger, at der ikke er tale om en fyring. Arkivfoto

Ikke en fyring

Ulrik Skyum Christensens nu tidligere chef, fagchef Dorthe Lykke Jensen meddeler, at Ulrik Skyum Christensens ansættelsesforhold i Sundhed og Omsorg ophører efter gensidig aftale og i en fælles forståelse.

- Der ikke er tale om en fyring af Ulrik Skyum Christensen, hvilket fremgår af fratrædelsesaftalen, skriver hun i en mail.

Derudover ønsker Dorthe Lykke Jensen ikke at udtale sig om sagen.

- Vi udtaler os generelt ikke offentligt om individuelle og konkrete personalesager, siger hun.

Dorthe Lykke Jensen oplyser, at det allerede er aftalt med politikerne i Faaborg-Midtfyns Sundheds- og Omsorgsudvalg, at de vil blive orienteret om fratrædelsen på det næste møde i udvalget. Det samme sker i kommunens Økonomiudvalg.

Ulrik Skyum Christensen var leder for cirka 70 ansatte på området Forebyggelse, Træning og Rehabilitering. Avisen har i forbindelse med denne artikel haft kontakt til Ulrik Skyum Christensen, men han har ingen kommentarer til sagen.

Jonas Bjødstrup (leder af Den Kommunale Hjemmepleje) vil i en periode, som konstitueret leder, også varetage ledelsen af Forebyggelse, Træning og Rehabilitering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce