Annonce
Nyborg

Ansat jagtede tricktyv på parkeringsplads

Genbrugsbutikken på Dronningensvej i Nyborg har tidligere været udsat for indbrud, flere gange oven i købet. Men aldrig før har der været en triktyv på spil. Foto: Kasper Riggelsen
To gange indenfor samme uge er butikker i Nyborg midtby blevet udsat for tricktyveri. Torsdag gik det ud over genbrugsbutik på Dronningensvej, men en af de frivillige hjælpere ville det anderledes.

Nyborg: - Hvad pokker laver du her? Kan du øjeblikkelig aflevere pengene tilbage?

Nogenlunde sådan lød det torsdag formiddag i genbrugsbutikken Mission Afrika på Droningensvej i Nyborg, hvor et ungt par var kommet ind i forretningen for at se på genbrugsvarer. Eller rettere: De lod bare som om.

For mens kvinden fik afledt de frivilliges opmærksomhed, sneg manden sig ind i personalerummet og lukkede døren efter sig.

På et tidspunkt blev personalet dog opmærksom på, at der manglede én. Derfor lukkede en kvindelig ansat døren op til personalerummet, og her stod den fremmede mand med to pengepunge i hånden. Blandt dem en pung, der tilhøre den ansatte.

- Hun gav sig til at råbe højt for at få ham til at levere pungene og pengene tilbage. Og så gav hun ham besked på at skride, fortæller en af de andre frivillige i genbrugsbutikken, Kaj Lund.

Tyveknægten gjorde da også, som han havde fået besked på. Men da han havde forladt forretningen, gik det op for den ansatte, at en af hendes andre punge fortsat manglede.

- Derfor løb hun efter ham og ud på parkeringspladsen, hvor hun stillede sig ud foran bilen, som parret forsøgte at komme væk i. De var dog i stand til at køre udenom, men heldigvis kunne min kollega nærmest tage et billede inde i sit hoved af, hvordan de så ud og af bilens nummerplade, beretter Kaj Lund.

Da den kvindelige ansat senere på dagen blev afhørt af politiet, var hun derfor i stand til at give et ret præcist signalement af parret.

Manden beskrives som dansk, cirka 180 centimeter høj, 20-25 år, tynd, skaldet og med en tatovering, der dækkede hele hovedet undtagen ansigtet. Han var iført cowboybukser, lys bluse og mørk jakke. Og så bar han en brun pung i en snor rundt om halsen.

Kvinden var ligeledes dansk, cirka 160 centimeter i højden, 18-20 år, almindelig af bygning med langt, lyst hår. Hun bar en sort jakke med pelskrave.

Der er tale om det andet tricktyveri på få dage. Tidligere på ugen gik det ud over en frisørsalon i Adelgade. De to epioder har dog umiddelbart ikke noget med hinanden at gøre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce