Annonce
Erhverv

Ansat i 11 år - nu er Anders medejer: Det skal give mening, ellers kunne jeg lige så godt købe aktier

Anders Sylvest, 40 år, er konsulentchef hos FlowIT. Han har været i virksomheden i 11 år og er nu også medejer. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Anders Sylvest har arbejdet 11 hos virksomheden FlowIT i Odense - nu er han del af ejerkredsen.

Hvad var din reaktion, da din direktør Karsten Ley Poulsen foreslog, at de ansatte kunne købe sig ind i firmaet?

- Det lød spændende, for det varslede en ny mulighed for, at vi i fællesskab kan skabe noget sammen i virksomheden, hvor vi alle har investeret.

Var du interesseret med det samme?

Annonce

- Jeg tænkte meget over det, det er klart. Og undersøgte også, hvad der talte for og imod, men dybest set spurgte jeg mig selv, om det er en virksomhed, der er på vej i den rigtige retning og har en fornuftig strategi, og det tror jeg på, vi har. Det var det, der gjorde udslaget for, at jeg sagde ja.

Men hvorfor investere i sin egen arbejdsplads?

- Det skulle på den langsigtede bane være en fornuftig investering, for ellers kunne jeg lige så godt investere mine penge i aktier. Og på den korte bane handler det ikke kun om at blive del af ejerkredsen, det handler om at være en del af noget, hvor man også selv har lagt i puljen, og at vi tror på det og bakker hinanden. Vi havde allerede en andel i firmaet som ansatte, men nu har vi også en rigtig aktie i det.

Har det ændret noget i virksomheden?

- Jeg kan ikke mærke noget endnu – men mit indtryk er, at dem, der er med i det, er meget entusiastiske og spændte på at gøre noget. Vi er mange, der har været i firmaet i mange år, vi kender hinanden godt, og det har også være medvirkende til, at man gerne vil binde sig endnu mere til hinanden og styrke den kultur og det fællesskab, vi har med et økonomisk partnerskab også.

Det er også en investering, og du har nu en andel af firmaet, hvad betyder det?

- Vi har en meget lille part, så på den måde har vi ingen indflydelse, og hvis det skal batte noget virkelig økonomisk, så skal det være, fordi vi om fem år sælger. Men kan vi ikke det, så er det forhåbentlig en sund forretning, vi nu har sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce