Annonce
Odense

Ansat fik påtale for Facebook-opslag - nu går ombudsmand i rette med Odense Kommune

Offentligt ansatte har "en vis ret til at bruge skarpe og polemiske vendinger, når de deltager i den offentlige debat om deres arbejdsplads," fastslår Folketingets Ombudsmand. Arkivfoto: Michael Bager.
En praktikant i Odense Kommune opførte sig illoyalt, da hun gengav en direktørs tale på Facebook. Men det var ikke tilstrækkelig grund til at give hende en påtale, mener Folketingets Ombudsmand.

Odense: Hvad må en offenligt ansat skrive om sin arbejdsgiver på Facebook? Det har Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, forholdt sig til i en sag fra Odense Kommune, hvor en praktikant kritiserede en tale, som direktøren for kommunens social- og beskæftigelsesforvaltning havde holdt på en medarbejderdag.

I opslaget skrev medarbejderen:

"Hørt til Odense Kommunes Medarbejderdag: "Ledigheden i Odense er den andenstørste i landet. Det er en brændende platform, der kan sidestilles med børnedødeligheden i Afrika." WTF??????"

Odense Kommune indkaldte medarbejderen til en tjenstlig samtale og gav hende en skriftlig påtale, da kommunen mente, at hendes opslag var illoyalt, og at hun ved brugen af anførselstegn havde givet det indtryk, at opslaget på Facebook var et direkte citat fra direktørens tale.

Annonce

FAKTA Man udtaler sig på sine egne vegne

De overordnede regler og principper for offentligt ansattes ytringsfrihed fremgår af Justitsministeriets vejledning nr. 10062 af 28. oktober 2016. Her opsummeres rammerne for offentligt ansattes ytringsfrihed således:
  • Man skal gøre det klart, at man udtaler sig på egne vegne og ikke på myndighedens vegne.
  • Man må ikke bryde sin tavshedspligt.
  • Man må ikke udtale sig på en freds- eller æreskrænkende måde, f.eks. ved at fremsætte injurier.
  • Man må ikke udtrykke sig i en urimelig grov form eller fremsætte åbenbart urigtige oplysninger om væsentlige forhold inden for ens eget arbejdsområde.

Kilde: Folketingets Ombudsmand

Rum for overdrevne udtryk

"Opslaget efterlod således et indtryk af, at forvaltningsdirektøren havde foretaget en mere udtrykkelig parallelisering af problemerne med ledighed i kommunen og børnedødeligheden i Afrika, end der syntes at have været dækning for i talen," skriver ombudsmanden i sin udtalelse om sagen.

Derfor har ombudsmanden forståelse for, at Odense Kommune tog til genmæle over for Facebook-opslaget.

Der var dog ikke tilstrækkelig grund til at give praktikanten en skriftlig påtale, fastslår han. For offentligt ansatte har "en vis ret til at bruge skarpe og polemiske vendinger, når de deltager i den offentlige debat om deres arbejdsplads," fastslår han.

Den ret giver også rum for en vis brug af "overdrevne udtryk", når blot ytringen ikke derved bliver åbenbart urigtig eller urimelig grov, konkluderer ombudsmanden.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viktor Axelsen to bolde fra finalen

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce