Annonce
Odense

(Se fotoalbum) Anne-Mette er en fighter: 56 år og VM guld vinder i Cross Triathlon

Anne-Mette Mortensen i fuld fart på mountainbike cyklen. Privatfoto
Selvom man er 56 år, har haft korsbåndsskade og 3 diskusprolapser, så kan man stadig holde sig i god form og vinde VM guld i Cross Triathlon, det er odenseanske Anne-Mette Mortensen et flot bevis på.

Anne-Mette Mortensen er ikke helt som alle andre på 56 år. Hun er i super god fysisk form, så god at hun i slutningen af oktober vandt VM i aldersgruppen 55-59 år i Cross Triathlon, der blev afholdt i den spanske by Extremadura.

En konkurrence, hvor der blev lagt ud med 1000 meters svømning, 20 km mountainbike cykling og det hele blev afgjort med 6 km terræn løb.

VM medaljen som Anne-Mette Mortensen kunne rejse hjem med efter den flotte sejr. Privatfoto

Anne-Mette elsker fysiske udfordringer

- Jeg har altid elsket at udfordre mig selv fysisk. Da jeg var yngre, var jeg en del af det danske kajak landshold, og jeg har også spillet kajak polo. Jeg har siden fået smag for at køre mountainbike, svømme og løbe, hvilket fik mig til at stille op i 2014 ved VM i Cross Triathlon. Jeg fik en super debut med tredje plads, hvilket var med til at give mig blod på tanden til at jagte VM titlen. Og endelig kom den så i år, hvilket jeg er utrolig stolt over, siger Anne-Mette.

Men man kommer på ingen måde sovende til sådan en titel. Anne-Mette har været meget fokuseret i sin træning op til deltagelsen i VM.

Jeg har 3 gange diskusprolaps, været igennem en korsbåndsskade og haft andre alvorlige skader, men jeg har en fighter vilje

Anne-Mette Mortensen, VM guldvinder

- Jeg træner i Odense Triathlon Klub og Næsby Cykelmotion, to lokaler klubber med rigtig gode træningsmiljøer og fine træningstilbud. Derudover har jeg hyret en professionel træner, hvilket har været en kæmpe hjælp til, at få en sammenhængende struktur i min træning og restitution. For selvom jeg selv har læst idræt på SDU og har været ansat i SIKO i 25 år, hvor jeg lever af at undervise ældre hver eneste dag, så kan det bare være svært at planlægge sin egen træning. Man kan meget let komme til at overtræne og dermed få skader, som kan ødelægge ens VM drømme. Jeg har en super god personlig træner, som har forstået at dosere min træning, så jeg kunne yde det maksimale ved VM, siger Anne-Mette.

Anne-Mette først over målstregen med Dannebrog. Privatfoto

En del af Team Fit 4 Run

Anne-Mette træner ca. 12-15 timer om ugen, når hun har fri fra jobbet som idrætsunderviser.

Hun er også en del af et team, som hedder Team Fit 4 Run, hvor de er fem piger, der tager ud sammen og deltager i Adventure Race.

Men selvom man er i super god form som 56 årig og kan vinde VM guld, så er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan have problemer, som så mange andre i den alder.

- Jeg har 3 gange diskusprolaps, været igennem en korsbåndskade og haft andre alvorlige skader, men jeg har en fighter vilje. Skader skal ikke få mig ned med nakken. Jeg er vokset op som barn med en far og mor, der underviste på Ollerup Gymnastikhøjskole, og jeg tænker, det er den opvækst, der har givet mig lysten til at træne og være i god form, siger Anne-Mette.

Men et er at være i god form. Det koster ikke kun blod, sved og tårer at skulle være blandt de bedste i verden, det koster også mange penge.

En udmattet Anne-Mette er tegn på hun har ydet sit maksimale. Privatfoto

En dyr sport

- Det er sådan, at når jeg deltager i konkurrencer over hele verden, så koster det en del i fly, hotel og deltagergebyr. Så når jeg rejser afsted til f.eks. et VM eller en hvilken som helst anden konkurrence, så tæller det også som min ferie, når jeg skal bruge en masse penge på det. Derfor rejser jeg helst til steder, hvor der også er dejligt at være før og efter konkurrencerne, siger Anne-Mette.

Og ikke nok med at der er en masse rejseudgifter forbundet med hendes sport, så er der også store udgifter til den cykel, hun kører på, og som skal fragtes afsted til hver eneste konkurrence.

En cykel koster tæt på 50.000 kr. så det er ikke en billig sport, Anne-Mette dyrker. Privatfoto

Nye overvejelser

Nu hvor Anne-Mette har vundet sit VM, går hun og overvejer, hvad næste udfordring så skal være.

- Jeg overvejer at vende tilbage til kajak sporten igen. For i 2022 afholdes der EM i Danmark, og i 2023 afholdes der VM i Danmark. Begge konkurrencer overvejer jeg nu at deltage i. Og så har jeg planer om at kører med i et mountainbike etape løb i Spanien. Et løb, der på grund af corona har været udskudt tre gange, men som jeg rigtig gerne vil være med i, siger Anne-Mette Mortensen.

Energi depoterne bliver fyldt op. Privatfoto
Anne-Mette Mortensen giver den fuld gas på cyklen. Privatfoto
Det kan være en mudret omgang af og til, når Anne-Mette deltager i løb over hele verden. Privatfoto
Først over stregen. Anne-Mette Mortensen er en fighter der elsker at vinde. Privatfoto
Anne-Mette Mortensen rejser verden rundt for at deltage i konkurrencer. Hun har f.eks. været i Australien og på Hawaii. Privatfoto
Anne-Mette Mortensen er i god fysisk form. Så god at hun i slut oktober vandt VM i Cross Triathlon. Privatfoto
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

SSI: To i Danmark er bekræftet smittet med ny coronavariant

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på