Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hun har bidt sig fast: Anne Møllegaard Mortensen igen spidskandidat for Dansk Folkeparti

Anne Møllegaard Mortensen har siden 1990 boet her på "Nonnegaard" lidt uden for Allested. Og hun har været med i kommunalpolitik i Faaborg-Midtfyn siden 2005. Arkivfoto: Palle Søby
Anne Møllegaard Mortensen blev lørdag genvalgt som Dansk Folkepartis spidskandidat til kommunalvalget i 2021. Og det er nærmest blevet en tradition, for det har hun været ved alle fire kommunalvalg, siden hun kom i kommunalbestyrelsen i 2005.
Annonce

Allested-Vejle: Mens der var ret meget spænding om Venstres spidskandidat til kommunalvalget i 2021, kom det ikke bag på nogen, at Hans Stavnsager igen bliver spidskandidat for Socialdemokratiet.

Og det kan heller ikke komme bag på nogen, at Anne Møllegaard Mortensen igen bliver spidskandidat for Dansk Folkeparti. For det plejer hun at være, kan man vist roligt sige.

Hun har været medlem af kommunalbestyrelsen lige siden kommunesammenlægningen i 2005, og hun har ved alle fire kommunalvalg siden dengang været Dansk Folkepartis spidskandidat og også fungeret som gruppeformand i byrådsgruppen.

Og sådan bliver det også ved valget næste år. Anne Møllegaard Mortensen blev lørdag valgt til spidskandidat uden modkandidat på et møde, hvor cirka 15 personer deltog, heriblandt politikere, bestyrelsesmedlemmer og menige medlemmer.

Forinden havde en enig lokalbestyrelse anbefalet, at hun blev genvalgt.


Jeg kan godt lide det. Det har været en spændende rejse indtil videre, og jeg synes også, jeg er med til at gøre en forskel.

Anne Møllegaard Mortensen, spidskandidat for Dansk Folkeparti ved kommunalvalget i 2021


- Jeg er glad og taknemmelig for, at jeg har opbakning fra bestyrelsen og de medlemmer, der var til stede, til forhåbentlig at gå ind i endnu en periode, hvor jeg kan være med til at sætte mit præg på, hvilken retning Faaborg-Midtfyn Kommune skal gå. Og så kan jeg mærke, at det ikke gør noget, at der er nogle tilbage i byrådssalen, der også har noget viden med sig, siger Anne Møllegaard Mortensen, der foreløbig har 15 års viden og erfaring fra kommunalpolitik med sig.

Annonce

En spændende rejse

Hun har ikke været i tvivl, om hun skulle fortsætte i lokalpoltik.

- Jeg kan godt lide det. Det har været en spændende rejse indtil videre, og jeg synes også, jeg er med til at gøre en forskel, siger hun og nævner helhedsplaner for øerne, landsbyplanen og kommunens udviklingsstrategi som nogle af de områder, hun har været med til at præge.

Kan du allerede udpege dine mærkesager til kommunalvalget næste år?

- Jamen det bliver jo kerneværdierne - børn, unge, ældre, kulturområdet, en bred palette af det hele, alle vores politikker. Det er dem, jeg går op i, og dem jeg arbejder ud fra. Men det handler meget om, at vi bliver bedre til at samabejde om tingene, og det gælder lige fra embedsværk til borgere og os politikere.

Annonce

Glad for at være viceborgmester

Går du efter borgmesterposten?

- Jeg kan jo godt se, hvem der er blevet valgt, og der kører jo altid det her "præsidentvalg" mellem Venstre og Socialdemokratiet. Vi mindre partier må håbe på en masse stemmer, så vi kan få indflydelse i byrådssalen. Jeg har befundet mig godt med de viceborgmesterposter, jeg har haft. De har givet mig god indflydelse, og jeg håber, jeg kan fortsætte dér.

Anne Møllegaard Mortensen

Anne Møllegaard Mortensen er 57 år, født og opvokset i Sandholts Lyndelse. Har siden 1990 boet på "Nonnegaard" ved Allested.

Gift med Henning Foged.

Anne Møllegaard Mortensen har fire voksne børn fra sit første ægteskab. Henning Foged har tre voksne børn fra sit tidligere ægteskab. Ingen af børnene er hjemmeboende længere.

Anne Møllegaard Mortensen har siddet i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn siden 2005 og har ved alle valg siden været spidskandidat for Dansk Folkeparti.

Hun er i indeværende valgperiode 2. viceborgmester og formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget.

Ved siden af sit politiske arbejde er hun ansat 10 timer om ugen med blandt andet rengøring på Scandic Hotel i Odense.

Ved valget i 2017 beholdt Dansk Folkeparti sine fire medlemmer i kommunalbestyrelsen og fik endda en mindre stemmemæssig fremgang. Dermed klarede partiet sig markant bedre i Faaborg-Midtfyn end på landsplan. For Anne Møllegaard Mortensen er målet også denne gang at fastholde de fire mandater.

- Vi havde et rigtig godt valg i 2017, og jeg tror, borgerne kan se, at vi gør et godt stykke arbejde og arbejder ud fra de værdisæt, der ligger. Jeg gør en dyd ud af, at når vi har lavet et valgprogram, så er det det, vi følger.

De øvrige kandidater på Dansk Folkepartis liste til kommunalvalget vil blive fundet på et opstillingsmøde i marts 2021 i forbindelse den ordinære generalforsamling, oplyser lokalformand Åge Priisholm, der også sidder i kommunalbestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce