Annonce
Kerteminde

Anne Fiber stopper som repræsentant for østfynske pendlere

Anne Fiber har været repræsentant for de Østfynske pendlere i tre år og syv måneder. Arkivfoto

Nordøstfyn: I tre år og syv måneder har konservatives byrådsmedlem Anne Fiber fra Langeskov været pendler-repræsentant for pendlere på Østfyn.

Men nu er det slut. Det har hun meddelt.

- Det er en kombination af flere ting. Foreningen startede omkring mit pendler-repræsentantskab, og jeg synes også, at nogen andre skal have lov at overtage på et tidspunkt. Jeg synes også, det kunne være interessant, hvad andre har af visioner og måder at gøre tingene på. Det synes jeg, der skal være plads til, fortæller Anne Fiber.

Kritiske køreplansændringer, oversete standsninger på Langeskov Station og en haltende trafikinformation er blot nogle af de opgaver, Anne Fiber har kastet sig over i sin tid som repræsentant.

Noget af det, hun er mest stolt af, er, at der er blevet opbygget så stort et netværk omkring Østfyn, som virkelig er kommet på Danmarkskortet.

- Det er jo ikke alt, der er lykkedes, men der er meget, der er lykkedes, og det er simpelthen så rart at se, at man kan ændre systemer, selvom det måske virker håbløst til at starte med, siger hun.

Der skal nu findes en ny frivillig repræsentant for pendlerne, og Anne Fiber håber på at kunne præsentere en eller flere mulige kandidater på søndag. /mtt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce