Annonce
Kerteminde

Anna fik et kærligt puf af Rikke: Pludselig kan hun meget mere, end hun troede

Anna Kathrine Kongshave er meget glad for sin mentor, Rikke Topp Hannibal. Foto: Mette Louise Fasdal
De seneste måneder har Anna Kathrine Kongshave været igennem et mentorforløb i organisationen Talentspejderne, og det har gjort en mærkbar forskel for hende.

Nordøstfyn: - Jeg føler mig meget mere åben og smilende nu. Før gik jeg nærmest i panik, hvis der var nogle, der henvendte sig til mig på mit arbejde og spurgte, om jeg kunne hjælpe dem, fortæller Anna Kathrine Kongshave, der ud over at gå i 9. x på Nymarken Skole arbejder som "trimmer" (sørger for, at varerne bliver trukket frem på hylderne, red.)  i Superbrugsen i Langeskov.

Tidligere synes hun selv, at hun var meget indelukket. Sådan er det slet ikke mere, for i nogle måneder har Anna Kathrine Kongshave været gennem et forløb hos en mentor fra organisationen Talentspejderne, som har hjulpet hende til at finde ud af, hvad hun har af styrker.

Det er Rikke Topp Hannibal, der er Anna Kathrine Kongshaves mentor. Rikke Topp Hannibal er også uddannelsesvejleder i Kerteminde Kommune, og det var egentlig gennem det arbejde, at hun fik øje på Anna og tænkte, at et mentorforløb kunne være godt for hende. Hun vurderede, at Anna besad mange gode evner, som hun bare selv skulle have hjælp til at tro på.

Annonce

- Jeg forstod ikke rigtig, hvad det var, da jeg blev spurgt, om det var noget for mig med sådan et forløb, og jeg havde nok heller ikke sagt ja, hvis det ikke havde været Rikke. Rikke er meget omsorgsfuld og menneskelig, og hun er god at tale med, forklarer Anna Kathrine Konghave.

Annas styrker

Hun fortæller, at corona-nedlukningen i foråret tog hårdt på hende, hvor hun følte sig meget alene, og det var, mens hun var hjemsendt, at Rikke Topp Hannibal på et online-møde med Anna Kathrine Kongshaves klasse fornemmede, at skoleeleven trængte til et boost.

Jeg forstod ikke rigtig, hvad det var, da jeg blev spurgt, om det var noget for mig med sådan et forløb, og jeg havde nok heller ikke sagt ja, hvis det ikke havde været Rikke. Rikke er meget omsorgsfuld og menneskelig, og hun er god at tale med.

Anna Kathrine Kongshave

Siden april er Anna Katrine Kongshave og Rikke Topp Hannibal mødtes efter skole hver torsdag. Når man siger ja til et talentforløb, siger man også ja til 24 møder, som varer omkring halvanden time og har forskelligt indhold. Blandt andet er Anna Kathrine Kongshave og hendes mentor kommet frem til, at hendes fem styrker er, at hun har humor, er ærlig, omsorgsfuld, optimistisk og har social intelligens.

Talentspejderne

Landsforeningen Talentspejderne er en frivillig, upolitisk og ikke religiøs, humanitær organisation, som hjælper unge med at få øje på og udvikle deres evner og talenter. De unge går i folkeskolens udskolingsklasser.

Det særlige ved Talentspejderne er en stærk tro på, at alle har evner og talenter. Egenskaber, som bedst udfolder sig med et stærkt anerkendende netværk.

Talentspejderne er mentorer, som har lyst, overskud og ressourcer til at give noget til andre. Rollemodeller, der anerkender unge, som de er – og hjælper dem med at se og udfolde deres evner og talenter.

Talentspejderne kan være selvstændige erhvervsdrivende, fastansatte i private eller offentlige organisationer, eller ledere i alle aldre og køn. Evt. kan arbejdspladsen betale det halv af den tid, den ansatte anvender som mentor om ugen.

Talentspejderne kan også være personer, der har forladt arbejdsmarkedet, pensionister og mennesker der modtager efterløn.

Programmet består af 24 ugentlige møder af halvanden time, og foregår altid i det offentlige rum, altså på en virksomhed, et bibliotek eller på skolen

Talentspejderne holder mentorkursus i Kerteminde onsdag den 8. september i Frivilligcenter Kerteminde. Tilmelding til Jeanne Banke Nielsen på telefon 61555010.

- Jeg kan godt lide at være sammen med andre, og jeg kan godt lide, at alle har det godt. Ind i mellem tænker jeg nok først på andre, før jeg tænker på mig selv, forklarer hun og fortæller, at hun drømmer om at blive pædagog eller sygeplejerske.

Sammen med Rikke Topp Hannibal, der har været mentor i fire år, har Anna Kathrine Kongshave også fået hjælp til at skrive et taknemmeligsbrev til sine forældre.

- Jeg takkede dem blandt andet for, at de er der for mig og viser mig omsorg, og at de betaler min håndboldtræning, siger hun med et smil.

Annonce

Prøv det af

Anna Kathrine Kongshaves klassekammerater bakker op om, at hun er blevet tilbudt et mentorforløb fra organisationen Talentspejderne.

- Da de hørte, at jeg skulle begynde i sådan et forløb, spurgte de mig, om det var, fordi jeg havde et særligt talent, ler hun.

- Men sådan hedder det jo. Det har som sådan ikke noget at gøre med talent, tilføjer hun.

Anna Kathrine Kongshave kan godt anbefale andre unge mennesker, der bliver tilbudt et mentorforløb, at sige ja til det.

- Man skal bare prøve det af. Man kan jo altid springe fra, hvis man ikke synes, at det er noget. Det er vigtigt, at man har den gode mavefornemmelse med sig, siger hun.

Selv har hun aldrig selv brudt sig om at være i fokus, og derfor har skole-hjem-samtalerne, hvor møderne udelukkende drejer sig om hende, været hårde at komme igennem.

- Men det har været noget helt andet med møderne med Rikke, konstaterer Anna Katrine Kongshave og kigger kærligt på sin mentor.

- Tak, Anna. Det var sødt sagt, smiler Rikke Topp Hannibal ved siden af hende.

Anna Kathrine Kongshave er det femte unge menneske, som mentoren har gennem et forløb.

Lige nu søger Talentspejderne flere mentorer i Kerteminde Kommune.

- Vi har klart brug for flere, for vi har de unge mennesker, der har brug for det, fastslår Rikke Topp Hannibal.

Efter 9. klasse regner Anna Kathrine Kongshave med, at hun skal på efterskole. Det skal gerne være en almen efterskole, hvor der er mulighed for at beskæftige sig med kunst, dans og madlavning.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Kan en pædagog erstatte en SOSU?: Nordfynsk plejecenter tester mulig løsning på problematisk personalemangel

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

14-årige Mikkel sprang ud som Amalie: Nu er hun landskendt på tv - Det var overvældende og kom som et chok

OB For abonnenter

OB's fodbolddirektør Björn Wesström viser kløgt og har allerede spillet sine første kort med stor tydelighed

Navne

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Odense

FærdselsuheldRingvejen: To personbiler kørt sammen

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed gennem 36 år skifter ejere: Der bliver brug for flere hænder

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Faaborg-Midtfyn

De ansatte får al skraldet: Hvorfor spare i så vigtig en afdeling?

Middelfart

500 kilo er forsvundet op i den blå luft: Har du set Bjarnes kvie?

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Der kommer ikke flere specialiteter fra Jan og Tine: Tirsdagsmaden fortsætter dog i ny version

Kerteminde For abonnenter

Forvirringen er total: Politi og kommune uenige om parkering i Måle

Faaborg-Midtfyn

Ø-familie beder om hjælp: Vil du være med til at finansiere et øko-landbrug på Lyø?

Annonce