Annonce
Nyborg

Anmelderrost eksperiment på Bastionen

Nassim Soleimanpour deltager sammen med Mikkel Moltke Hvilsom i teater-eksperimentet Nassim, der vises på Bastionen mandag den 14. november. pr-foto.
Hvad sker der, når en gæsteskuespiller ikke kender manuskriptet på forhånd? Få svaret, når Nyborgs kulturhus inviterer til forestillingen "Nassim".

Nyborg: Den fynske skuespiller, Mikkel Moltke Hvilsom, stiller mandag den 14. oktober op til et sandt teatereksperiment på Bastionen. Sammen med manuskriptforfatter og skuespiller Nassim Soleimanpour kaster Mikkel sig nemlig ud i forestillingen "Nassim".

Mikkel Moltke Hvilsom er uddannet fra Musicalskolen i Fredericia og er blandt andet kendt fra Nyborg Voldspil, hvor han har medvirket i et utal af forestillinger. Nu har han takket ja til at være gæsteskuespiller i det anmelderroste teatereksperiment "Nassim".

Til forskel fra andre stykker, den unge skuespiller har medvirket i, har Mikkel Moltke Hvilsom denne gang ikke mulighed for at forberede sig.

Hvis eksperimentet skal virke, må gæsteskuespilleren nemlig ikke kende manuskriptet, før forestillingen går i gang. Manuskriptet ligger derfor gemt væk i en lukket kasse indtil stykket går i gang, og sammen skal de to skuespillere guide hinanden gennem stykket.

"Nassim" er en rørende, personlig og samtidig universel forestilling, og en stærk teatralsk demonstration af, hvordan sproget både kan adskille os og føre os sammen. Stykket vandt den prestigefyldte Fringe First Award i Edinburgh 2017.

Billetter til koncerten kan købes på Bastionens hjemmeside. Stykket begynder klokken 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];