x
Annonce
Indland

Anmelder har særligt øje på Refshaleøen ved Michelin-uddeling

Christian Charisius/Reuters
Ny restaurant på Refshaleøen har gode chancer for at få to Michelin-stjerner i første hug, vurderer anmelder.

Mandag er det igen højtid for alverdens foodies, bloggere og madanmeldere, når Michelin igen deler stjerner ud ved afsløringen af Michelin Guide Nordic Countries 2020 - denne gang i norske Trondheim.

Annonce

I Danmark vil manges øjne igen hvile på Refshaleøen i København, hvor særligt én restaurant har tiltrukket sig stor opmærksomhed i løbet af det seneste år.

Det forklarer Rasmus Palsgård, der er madskribent og indehaver af bloggen Feinschmeckeren.dk.

- Det helt store spørgsmål bliver, hvordan det går med Alchemist på Refshaleøen i København. Det er en restaurant af en kaliber, som man næsten ikke har set på verdensplan før, når man ser på indretningen, arkitektur, dramaturgi og selvfølgelig madoplevelsen, siger han og tilføjer:

- Mit bud er, at de får to stjerner i første hug. Det er meget usædvanligt, men det er en restaurant, der er så spektakulær, at jeg ikke kan forestille mig, at den må nøjes med én stjerne.

På grænsen til Refshaleøen ligger også en anden dansk restaurant, der traditionelt tiltrækker sig stor opmærksomhed, når der skal uddeles Michelin-stjerner.

Noma, der tidligere er blevet kåret til verdens bedste restaurant, fik sidste år to stjerner efter at være genåbnet i nye lokaler. Ifølge Rasmus Palsgård bliver det heller ikke i år, at Noma får den tredje stjerne.

- Jeg tror desværre ikke, der kommer til at ske noget - ikke fordi de ikke fortjener det. Når jeg sammenligner med andre trestjernede restauranter, som jeg har spist på, så kan jeg ikke forstå, at de kun har to stjerner, siger han.

Ved sidste års uddeling fik 28 danske og færøske restauranter 35 stjerner til deling.

Et godt bud på en ny dansk stjerne ligger i Nordhavn i København, vurderer Rasmus Palsgård.

- Der er et nyt spændende kort i form af Sushi Anaba, som er den første fuldblodsgourmet sushirestaurant i Danmark.

- Indehaver Mads Battefeld har leveret på et virkelig højt niveau, og Michelin har været forbi, så selv om den kun har været åben siden oktober, så er det et godt bud på en stjerne, siger han.

Der er også flere restauranter uden for København, der kan gøre sig realistiske forhåbninger om at blive belønnet med en stjerne mandag.

- Det bedste bud i provinsen er formentlig Molskroen, hvor niveauet har været ekstremt højt. Rygterne har også svirret om, at der er noget til dem i Trondheim, siger Rasmus Palsgård.

Mens Michelin-stjernerne forventes at blive strøet ud over restauranter på både Sjælland og i Jylland, så bliver der formentlig ikke det store at glæde sig over på Fyn.

- Jeg tror, de (Michelin, red.) er gledet let og elegant hen over Fyn uden at stoppe, siger Rasmus Palsgård.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce